Deze pagina is niet meer up to date

ONLINE MINDFULNESS TRAINING

De officiële mindfulness training gewoon vanuit huis

Je ervaart misschien juist nu in deze tijden van corona veel stress en zit niet lekker in je vel zit. Juist in deze tijden kan het zijn dat je je gespannen voelt en je drukke piekerhoofd overuren draait. Misschien slaap je slecht, voel je je doodmoe of heb je last van angstige, sombere of negatieve gedachten? Wellicht kon je eerder geen tijd vinden in je drukke leven om naar een mindfulness training te gaan of had je überhaupt de puf niet om ‘s avonds nog de deur uit te gaan? Misschien woon je niet in de buurt en wil je juist nu aan de slag met mindfulness? De online mindfulness training biedt uitkomst.

 

 
 

MINDFULNESS =
EVIDENCE BASED

 

De mindfulness training wordt ook wel MBSR training genoemd: Mindfulness Based Stress Reduction Training. Het is een wetenschappelijk onderbouwde training van 8 weken. Onderzoek wijst uit dat deze methode helpt bij stress, een vol hoofd, overbelasting en burn-out. Mindfulness blijkt effectief bij terugkerende depressies, angstklachten, piekeren, slapeloosheid, chronische pijn, onbeheersbare emoties en diverse stress gerelateerde klachten. Studies hebben ook uitgewezen dat online mindfulness training net zo effectief kan zijn als de normale, fysieke, mindfulness training. 

Mindfulness helpt je te vertragen, de balans te herstellen en meer in het hier en nu te leven. De combinatie van westerse psychologie met eeuwenoude, oosterse wijsheid, leidt tot zelfkennis en innerlijke rust.

Mindfulness lost je problemen niet op, maar je leert er anders (bewuster) mee om te gaan. Je gaat niet-effectieve patronen doorbreken en ontdekt hoe je bewuster met stress, tegenslag en ongemak om kunt gaan. Je vergroot je zelfkennis en ontdekt hoe je gelukkiger en veerkrachtiger kan zijn, ook als het leven even tegen zit of lastig is.

 
Hoe zou het zijn als je weer rust in je hoofd zou hebben?
 

Online mindfulness training, hoe werkt het?

 

Je volgt de officiële mindfulness MBSR / MBCT training. Maar dan gemakkelijk en comfortabel vanuit je eigen huis. Je hoeft er de deur niet voor uit en toch heb je steun aan het oefenen in een groep gelijkgestemden die samen met jou de training online volgen.

Zodra je je hebt aangemeld voor de online mindfulness training kun je, na betaling, gelijk beginnen met de eerste les. Elke week komt er een nieuwe les voor je beschikbaar. Iedere les bevat een video met uitleg over het thema van die week, diverse meditaties op mp3, aanvullende inspiratie en reflectie opdrachten. Zo werk je in 8 weken aan meer rust in je hoofd, lijf en leven. Je kunt de online mindfulness training helemaal zelfstandig doorlopen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Gedurende de training is er wekelijks een live en online sessie van 1,5 uur via ZOOM. We mediteren samen, wisselen ervaring uit en er is ruimte om live je vragen te stellen. Kun je er niet bij zijn? Geen probleem. Je kunt vooraf al je vragen insturen en later, op een fijn moment, de live sessie op je gemakje terugkijken.

Het mooie aan de online training is dat deze vaak helemaal vergoed wordt. Daarnaast blijf je ook na de online mindfulness training toegang houden tot alle cursusmaterialen en de meditaties. Ook kun je steeds bij de start van een nieuwe groep opnieuw deelnemen aan de live sessies om jouw vragen te stellen en je ervaring daarmee steeds een stukje te verdiepen.

Thema’s per week

RESULTATEN
MINDFULNESS
TRAINING

Je hebt minder stress
Je piekert minder
Je zit lekkerder in je vel
Je geniet meer van dit moment
Je kunt je beter ontspannen
Je ervaart meer rust
Je slaapt beter

Je leert milder naar jezelf te kijken
Je gaat bewuster met uitdagingen om
Je zelfvertrouwen neemt toe
Je kunt je beter concentreren
Je wordt effectiever
Lichamelijke klachten nemen af
✓ Je staat in je kracht

Waarom kiezen voor ons?

Praktisch

Vergoeding

Onze werkwijze is praktisch, persoonlijk en 100% vrij van geitenwollensokken.

Suzan is opgeleid tot psycholoog en gecertificeerd mindfulness trainer in de hoogste categorie (VMBN categorie 1) waardoor volledige vergoeding van de online mindfulness training mogelijk is.

Hierdoor weet je zeker dat je goed begeleid wordt en kun je een hoogwaardige, degelijke en inspirerende mindfulness training verwachten.

Tijdsinvestering

8 live sessies van 1,5 uur
30 minuten per dag oefenen
 
Kosten
€ 497-
€ 297-
 
Inbegrepen
  • 8 x live training met Suzan
  • 8 x video met uitleg over het thema
  • 8 x werkboek met theorie
  • 8 x weekoverzicht om uit te printen
  • 8 x reflectie formats om te verdiepen
  • 30 x unieke meditaties op mp3
  • Zelftests, checklists, FAQ’s per thema, boekentips, gedichten en verhalen

Aanvullende zorgverzekering
Vaak wordt de online mindfulness training geheel vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar of kijk op ZorgWijzer.


Werkgevers/UWV/Arbo
In het kader van duurzame inzetbaarheid en/of persoonlijke ontwikkeling vergoeden werkgevers vaak de online mindfulness training.


Mantelzorgers

Informeer bij je zorgverzekeraar of bij je gemeente naar de mogelijkheden. Ook de online training wordt vaak vergoed.

Startdata

Okt 2021

ma. avond
19:30 – 21:00

4-10, 11-10, 18-10, 25-10,
1-11, 8-11, 15-11, 22-11

Kosten: 297* (mogelijk geheel vergoed)
Trainer: Suzan Oostvogels
Locatie: Online

 
Loslaten, accepteren en ontspannen zijn vaardigheden die iedereen kan leren!
 

VEELGESTELDE VRAGEN

Waar moet ik op letten als ik een online mindfulness training kies?

Mindfulness lijkt de laatste jaren een echte hype en dat zie je in het aanbod en de hoeveelheid ‘wildgroei’. Ook online. Mindfulness is namelijk geen beschermde naam en een erg breed begrip.

Kies daarom een online mindfulness training die begeleid wordt door een mindfulness trainer die goed is opgeleid. Je kunt dat checken door te kijken of de trainer is ingeschreven bij de VMBN. Trainers met het categorie 1 lidmaatschap zijn echt goed opgeleid, volgen jaarlijks trainingen, opleidingen en bijscholingen om bij te blijven en weten echt waar ze het over hebben. Hierdoor wordt de training, ook de online mindfulness training, in veel gevallen compleet vergoed.

Daarnaast is het verstandig een online mindfulness training te kiezen waar je echt goed begeleid wordt. Als je een online training zelfstandig moet doorlopen is de kans namelijk erg groot dat je afhaakt of dat je de diepgang mist die het in zich heeft. Kies daarom een online mindfulness training die ook echt live en online sessies aanbiedt. Zo kun je jouw vragen stellen, de interactie aangaan en je ervaring elke week verdiepen.

 

Hoeveel tijd moet ik vrijhouden voor de oefeningen?

Na elke mindfulness les krijg je een mix van korte en lange meditatie oefeningen op mp3 die naadloos aansluiten op het thema van de betreffende les. De kortste mindfulness oefening duurt 3 minuten, de langste mindfulness meditatie duurt 30 minuten. Als je uitgaat van dagelijks 30-40 minuten oefenen per dag zit je helemaal safe.

Wordt de online mindfulness training ook vergoed?

Het is mogelijk de training gedeeltelijk en in veel gevallen helemaal vergoed te krijgen. Let er wel op dat verzekeraars de vergoeding pas na voltooiing van de training gaan verwerken. Je krijgt na afloop een bewijs van deelname waarop alle data staan en de VMBN code van Suzan. Die kun je samen met de factuur indienen om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Ook goed om te weten: veel werkgevers zijn tegenwoordig bereid om de training te betalen en hebben daar speciale opleidings- en ontwikkelbudgetten voor beschikbaar. Mocht de zorgverzekeraar niet vergoeden, vraag dan altijd even naar de mogelijkheden bij je werkgever.

Wat als ik het niets vind?

Als de online mindfulness training je om welke reden dan ook niet bevalt, dan krijg je binnen 14 dagen na aanschaf gewoon je geld terug. Ik ben er heilig van overtuigd dat de online mindfulness training zoveel in zijn mars heeft en eigenlijk veel meer waard is dan 297 euro. Eigenlijk zou ik er 497 euro voor moeten vragen, net als in de fysieke training. Het kan je leven daadwerkelijk veranderen. Mits je met de juiste commitment aan de slag gaat natuurlijk. Zonder oefening natuurlijk geen effect 🙂

Wanneer kan ik beter niet meedoen met de mindfulness training?

Het kan zijn dat je midden in een ingrijpende levensgebeurtenis zit, zoals een scheiding, verhuizing of net na een overlijden. Als dat het geval is, adviseren we je om even te wachten met de mindfulness training. Als je last hebt van een ernstige, actieve depressie met zware medicatie is het aan te raden met je behandelaar te overleggen.

Ik kan er een les niet bijzijn. Kan ik de gemiste les inhalen?

De live en online lessen blijven altijd beschikbaar. Het is dus helemaal niet erg als je er niet live bij kunt zijn. Je kunt vooraf al jouw vragen indienen, Suzan zal jouw vragen beantwoorden in de live sessie die je later op je gemakje (zo vaak als je wil) kunt terugkijken.

Hoe werkt het als ik me eenmaal heb aangemeld?

Nadat je je hebt aangemeld voor de online training krijg je een mail van Suzan met een betaallink. Zodra je hebt betaald krijg je direct toegang tot de online content en de besloten facebook groep om elkaar te supporten. Je kunt dus al gelijk beginnen met de eerste les. Ook krijg je de planning voor de live Q&A’s met Suzan via ZOOM. In deze live sessies behandelen we het thema van de les. We mediteren. Er is ruimte voor vragen en verdiepende teachings. Zo werken we in 8 weken samen aan meer rust in je hoofd, lijf en leven.

 

Ik wil nu al beginnen, kan dat ook?

De online training kun je in principe helemaal zelfstandig doorlopen. Dus als je wil kun je gelijk al beginnen met de training, ookal duurt het nog even voor de live sessies ingepland staan.

Stuur gewoon even een berichtje, dan krijg je de betaallink en kun je gelijk aan de slag.

Als je direct start, kun je met de volgende live rondes meedoen om al je vragen te stellen. Je hebt dus niet gelijk alle support van mij. Dat is wel belangrijk om te weten voor je zelfstandig start.

 

ERVARINGEN

De online mindfulness training is een absolute aanrader. Suzan geeft veel persoonlijke aandacht, een uitgebreide uitleg/introductie per week, duidelijk, behapbaar en fijn leesvoer en super fijn om te oefenen met de meditaties. Ik ben erg blij dat ik de keuze gemaakt heb om bij Suzan de online mindfulness training te volgen.  Ze begeleid alles op een hele fijne no-nonsense manier. Het heeft me veel inzicht en rust gebracht.

Janneke

 

Ik twijfelde eerst of het online volgen van de mindfulness training wel effectief zou zijn. Ik heb er geen moment spijt van gehad! Ondanks dat het online is, is Suzan heel erg begaan met iedere deelnemer. Ze geeft veel herkenbare voorbeelden, heldere en praktische adviezen bij vragen en echt, oprechte ondersteuning gedurende de online mindfulness training. Door deze online training kreeg ik weer rust in mijn hoofd. Stap voor stap kreeg ik ook steeds meer energie. Ik kon eindelijk weer leuke dingen doen met mijn kinderen. 
Ook re-integreerde ik langzaam weer op het werk. Ik ben nu eindelijk weer op de rit.

Margot

Ik had geen idee of de online mindfulness training mij iets zou brengen maar na de 8 weekse training weet ik nu dat dit zó ontzettend fijn is. Ik heb mezelf echt zoveel beter leren kennen. Al jaren leef ik met veel pijn en ik wist niet hoe ik hier mee om kon gaan. Door de online mindfulness training heb ik een weg gevonden om dat wel te kunnen. Ik heb jaren in een neerwaartse spiraal gezeten maar door de online mindfulness training klim ik nu  gewoon weer omhoog!

Lynda

OVER SUZAN

 

Suzan Oostvogels

Psycholoog & Cat. 1 mindfulness trainer

Ik ben Suzan Oostvogels. Psycholoog, coach en eigenaar van het MindfulCentrum. In de afgelopen 10 jaar heb ik veel mindfulness trainingen gegeven. Vanaf 2016 geef ik de training ook online. Het heeft me werkelijk waar verbaasd hoe effectief de online mindfulness training is. De resultaten die mensen me rapporteren zijn na de online training exact hetzelfde als de fysieke groepstraining.

Ik weet zelf hoe essentieel het is om in een druk leven af en toe echt te verstillen. Mindfulness en yoga helpen mij persoonlijk om rust, ruimte en richting te geven aan mijn drukke en soms hectische hoofd en leven. Het is fantastisch om anderen te begeleiden op hetzelfde pad.

Mijn werkwijze zou je kunnen omschrijven als praktisch, down-to-earth en confronterend als het moet, met een vleugje humor als het kan. Integer, liefdevol en betrokken. Ik help je graag de beste versie van jezelf te zijn zodat jij weer kunt schitteren van binnenuit.

CONTACT

MindfulCentrum
Binnen Walevest 46
3311 AB Dordrecht

T: 078 203 203 3
E: info@mindfulcentrum.nl

KVK: 57000018
BTW: NL001143456B87

VOLG ONS