MINDFUL KIDS TRAINING

Speciaal voor kids van 8 tot 10 jaar

In een steeds drukker wordende wereld krijgen niet alleen volwassenen, maar ook kinderen het steeds drukker. Er komen zoveel impulsen op ze af. Veel kinderen ervaren hierdoor stress en spanning. Dit kan zich uiten in onrust, piekeren en slecht slapen. Alsof de “aan-knop” goed werkt, maar de “pauze-knop” niet. Hoe zou het zijn als je kind vaardigheden leert om een hoofd vol gedachten tot rust te brengen zich staande leert te houden in die drukke wereld vol impulsen?
 

VOOR WIE IS
MINDFUL KIDS

 

De mindful kids training is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar die moeite hebben met het omgaan met emoties als verdriet, boosheid of somberheid. Kinderen met weinig zelfvertrouwen of kids die last hebben van stress- en spanningsklachten. Veel piekeren. Bezig zijn met “grote mensen zorgen” en daardoor slecht slapen bijvoorbeeld.

Zorgvuldig uitgekozen oefeningen helpen kinderen om de stilte en veiligheid in zichzelf op te zoeken. Bewuster om te gaan met de gedachtenstroom, prikkels van buitenaf of emoties van zichzelf of anderen. Kinderen leren om minder vanuit de automatische piloot te reageren. Te vertrouwen op zichzelf en mild en begripvol te zijn naar zichzelf en anderen.

Marjon is al jarenlang juf in het basisonderwijs. In haar reguliere lessen op school verweeft ze veel mindfulness. Ze heeft ervaren dat dit zoveel waarde heeft. Kinderen kunnen hierdoor beter omgaan met hun emoties als boosheid en verdriet. Ze ontdekken tools om minder te piekeren en bezig te zijn met grote en kleine zorgen. Het maakt ze blij en gelukkig. 

Als je kind lekker in zijn vel zit en voelt dat het goed is zoals het is, dat is toch het aller belangrijkste?
 

Opbouw mindful kids training

De basis van mindfulness is een vriendelijke, open en bewuste aandacht. Aandacht voor gedachten, emoties en signalen van je lichaam. Kinderen leren hun eigen binnenwereld (en daarmee dus zichzelf) beter begrijpen, erkennen en accepteren door  een combinatie van yoga-, meditatie-, adem- en schrijfoefeningen.

Stap voor stap verbetert de concentratie, lukt het beter om dingen te onthouden en raken ze minder afgeleid, gestresst en gespannen. Kinderen leren wat ze het beste kunnen doen als ze moe zijn, onrustig of verdrietig. Ze ontdekken hoe ze beter om kunnen gaan met lastige gedachtes, stressvolle prikkels of uitdagende emoties als onrust, verdriet of vermoeidheid. Deze evidence-based methode leert kinderen weerbaarder te worden en open te staan voor anderen en zichzelf. Hierdoor ontstaat vertrouwen.

Voorafgaand aan de training kunnen jij en je kind samen meedoen met de kennismakingsworkshop. Dit geeft jullie de mogelijkheid om kennis te maken met de trainer. De ruimte al even te zien. Vragen te stellen over de training. Dit zorgt er voor dat het minder spannend wordt om te komen.

Mindful kids thema’s per week

RESULTATEN
MINDFULNESS
TRAINING

✓ kids komen tot rust
Ze piekeren minder
Zitten lekkerder in hun vel
Hebben meer plezier
Kunnen zich beter ontspannen
Weten dat ze goed zijn zoals ze zijn
Slapen beter

Voelen zich veilig bij zichzelf
Snappen zichzelf beter
Zelfvertrouwen groeit
Zijn aardiger en vriendelijker
Kunnen beter met emoties omgaan
Concentratie verbetert
✓ Kunnen zichzelf kalmeren

Kennismakingsworkshop

Data training

Praktisch

Za. middag

5 september

 
Kosten: €0
Trainer: Marjon Blaas
Tijd: 13:00 – 14:00

Wo. middag

9-9, 23-9, 30-9,  7-10, 14-10, 28-10,  4-11 , 11-11

 
Kosten: €247
Trainer: Marjon Blaas
Tijd: 15:30 – 16:30

Leeftijd:
8, 9 en 10 jaar

Locatie:
Binnen Walevest 46,
3311 AB Dordrecht

Deelnemers:
Min 4 / Max 10

VEELGESTELDE VRAGEN

Moet mijn kind lang kunnen stilzitten?

Niet lang. We wisselen actie en rust af en beginnen altijd met yogaoefeningen om in je lijf te komen en dagelijkse spanning los te laten. Dit helpt om daarna een meditatie te doen die iets langer duurt, bijvoorbeeld 8 minuutjes. Samen oefenen we hierin zodat we kunnen stilzitten als een kikker.

Wat leert mijn kind?

Het allerbelangrijkste is dat je goed bent zoals je bent. Je wordt je bewuster van jezelf. Ieder kind is uniek dus ieder leert wat hij/zij op dat moment nodig heeft. Dat zal voor het ene kind meer zelfvertrouwen zijn. Een ander kind leert om minder te piekeren en weer een ander leert beter om te gaan met boosheid of verdriet.

Hoe serieus is de mindful kinder training?

Het is zeker serieus, maar we hebben ook plezier, dat geeft motivatie. Samen maken basis regels zodat ieder kind zich veilig voelt, de basis om te kunnen leren en ontwikkelen. Vanuit deze veilige basis gaan we samen ontdekken en leren.

Moet ik thuis oefenen met mijn kind?

Dat hoeft niet, maar het is wel enorm waardevol. Oefening baart kunst. Ieder is hier vrij in. Het is fijn om er samen over te praten en wanneer jij begrijpt wat je kind eigenlijk leert en ontdekt. Zodat je je kind hier ook in kunt ondersteunen en aanmoedigen.

Hoe werkt het aanmelden?

Nadat je je kind hebt aangemeld voor de training vindt er een intake plaats. Daarin maken we kennis. Samen kijk we of de training nu voor het kind past en krijgen jullie de mogelijkheid om te kijken of het klikt en natuurlijk al je vragen te stellen. Voelt het goed, dan gaan we aan de slag. Je ontvangt de factuur en een week voor aanvang ontvang je nog een mail met praktische informatie. Als de kennismakingsworkshop is gevolgd is een intake niet noodzakelijk.

Hoe weet ik of het past bij mijn kind?

Dat weet je inderdaad niet, maar als ouder weet je vast wel waar je kind gevoelig voor is en wat het nodig heeft. Heeft je kind baat bij bijvoorbeeld rustig worden? Meer zelfvertrouwen? Beter om kunnen gaan met emoties? Dan is deze training iets voor je kind.

Minder piekeren, lekker in hun vel en meer genieten.

OVER MARJON

 

Marjon Blaas

Docent speciaal onderwijs, yoga juf en mindful kids trainer

Ik heet Marjon en ben al heel lang juf in het speciaal onderwijs. Van kleuters tot groep 8. In de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in fijne motoriek, mindfulness en yoga speciaal voor kinderen.

Een wens van mij is alle kinderen in Dordrecht te laten ervaren dat ze goed zijn zoals ze zijn. Dit geeft zelfvertrouwen. Een fijne basis om het leven verder te ontdekken.

Mindfulness voor kids: Ik heb ervaren dat dit voor kinderen zoveel waarde heeft. Ik word blij van kinderen die hierdoor gelukkiger worden. Minder boos, verdrietig en piekerig.

CONTACT

MindfulCentrum
Binnen Walevest 46
3311 AB Dordrecht

T: 078 203 203 3
E: info@mindfulcentrum.nl

KVK: 57000018
BTW: NL001143456B87

VOLG ONS