Deze pagina is niet meer up to date

ONLINE ZELFCOMPASSIE TRAINING

De officiële zelfcompassie training gewoon vanuit huis

Misschien heb je juist nu in deze heftige, onzekere tijd extra de behoefte om meer zelfcompassie, innerlijke wijsheid en vertrouwen te ontwikkelen. Want hoe ga je om met al die onzekerheid? Met angst, verdriet, onmacht en spanning? Met de complete rollercoaster aan emoties die in deze tijden voorbij komen? Hoe kun je vriendelijk met jezelf en de ander omgaan? Hoe kun je afstemmen op liefde in plaats van op angst? Wellicht kon je eerder geen tijd vinden in je drukke leven om naar een zelfcompassie training te gaan of had je überhaupt de puf niet om ‘s avonds nog de deur uit te gaan? Misschien woon je niet in de buurt en wil je juist nu aan de slag met zelfcompassie? De online zelfcompassie training biedt uitkomst.
 

WAT IS
ZELFCOMPASSIE?

De zelfcompassie training is een wetenschappelijk onderbouwd trainingsprogramma van 8 weken waarin je leert om met vriendelijkheid, zorg en begrip te kunnen reageren op moeilijke momenten in het leven. Je ontdekt hoe je meer vriendelijkheid, zachtheid en wijsheid kunt toelaten en hoe je je meer kunt genieten van al het moois dat er al is.

Eigenlijk betekent zelfcompassie  dat je op precies dezelfde manier naar jezelf kijkt als naar je beste vriend of vriendin. Op momenten dat je het moeilijk hebt, als je faalt, of als iets je niet bevalt aan jezelf. In plaats van keihard te oordelen en jezelf te bekritiseren voor allerlei tekortkomingen, gaat zelfcompassie er over dat je vriendelijk en begripvol bent tegenover je fouten en gebreken. Wie heeft er ooit gezegd dat je perfect moet zijn?

Gelukkig kan zelfcompassie door iedereen geleerd worden en het is gemakkelijker dan je denkt.

Wat zou er gebeuren als je wat milder voor jezelf zou zijn?
 

Online zelfcompassie training, hoe werkt het?

 

Je volgt de officiële MBCL (mindfulness based compassionate living) training. Maar dan gemakkelijk en comfortabel vanuit je eigen huis. Je hoeft er de deur niet voor uit en toch heb je steun aan het oefenen in een groep gelijkgestemden die samen met jou de online compassie training volgen.

Zodra je je hebt aangemeld voor de online zelfcompassie training kun je na betaling gelijk beginnen met de eerste les. Elke week komt er een nieuwe les voor je beschikbaar. Iedere les bevat een video met uitleg over het thema van die week, diverse meditaties en visualisaties op mp3, aanvullende inspiratie, schrijf en reflectie opdrachten. In 8 stappen gaan we in deze bijzondere training van zelfkritiek naar zelfliefde. Van hoofd naar hart. Van onrust naar innerlijk weten, vertrouwen, wijsheid en geluk.

 Je kunt de online zelfcompassie training helemaal zelfstandig doorlopen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Gedurende de training is er wekelijks een live en online sessie van 1,5 uur via ZOOM. We mediteren samen, wisselen ervaring uit en er is ruimte om live je vragen te stellen. Kun je er niet bij zijn? Geen probleem. Je kunt vooraf al je vragen insturen en later, op een fijn moment, de live sessie op je gemakje terugkijken.

Het mooie aan de online training is dat je ook na de training toegang houden tot de online cursusmaterialen, de meditaties en kun je steeds bij de start van een nieuwe groep opnieuw ook deelnemen aan de live sessies om jouw vragen te stellen en je ervaring te verdiepen.

Zelfcompassie thema’s per week

RESULTATEN
ZELFCOMPASSIE
TRAINING

✓ Je bent minder perfectionistisch
✓ Je bent minder hard en veroordelend
✓ Je hebt minder last van schaamte
✓ Je piekert minder
✓ Je bent minder somber
✓ Je twijfelt minder aan jezelf
✓ Je bent minder bang fouten te maken
✓ Je bent minder bang voor afwijzing
✓ Je ervaart positieve emoties
✓ Je hebt meer zelfrespect
✓ Je accepteert jezelf zoals je bent
✓ Je hebt meer zelfvertrouwen

✓ Je handelt lastige emoties effectiever
✓ Je gaat beter met heftige situaties om
✓ Je zorgt beter voor jezelf
✓ Je gaat effectief om met tegenslag
✓ Je voelt je meer verbonden
✓ Je bent tevredener
✓ Je vergeeft jezelf en anderen
✓ Je ervaart meer zelfvertrouwen
✓ Je ontwikkelt moed en daadkracht
✓ Je leeft vanuit je waarden
✓ Je luistert naar je intuïtie
✓ Je voelt meer vreugde, warmte, liefde

Waarom kiezen voor ons?

Praktisch

Onze werkwijze is praktisch, persoonlijk en 100% vrij van geitenwollensokken.

Suzan is opgeleid tot psycholoog en heeft daarnaast diverse opleidingen, trainingen en retraites gevolgd bij zelfcompassie opleiders als David Dewulf, Frits Koster en Saskia Nefkens. Ze heeft zelfs een week lang les gehad in zelfcompassie van Kristin Neff & Chris Germer. Beide autoriteit op dit vlak. Ook volgde Suzan naast compassie retraites ook de officiële opleiding tot MBCL trainer bij Frits Koster en Erik van den Brink.

Tijdsinvestering

8 live sessies van 1,5 uur
30 minuten per dag oefenen
 
Kosten
€ 497-
€ 297-
 
Inbegrepen
 • 8 x live training met Suzan
 • 8 x video met uitleg over het thema
 • 8 x werkboek met theorie
 • 8 x weekoverzicht om uit te printen
 • 8 x reflectie formats om te verdiepen
 • 30 x unieke meditaties op mp3
 • Zelftests, checklists, FAQ’s per thema, boekentips, gedichten en verhalen

Jun 2021

ma. avond
19:30 – 21:00

14-6, 21-6, 28-6, 5-7,
12-7,19-7, 26-7, 2-8

Kosten: 297* (mogelijk vergoed)
Trainer: Suzan Oostvogels
Locatie: Online

Nov 2021

wo. ochtend
9:30 – 11:00

3-11, 10-11, 22-11, 29-11,
1-12, 8-12, 15-12, 22-12

Kosten: 297* (mogelijk vergoed)
Trainer: Suzan Oostvogels
Locatie: Online

 
Word in 8 weken je eigen beste leraar!
 

VEELGESTELDE VRAGEN

Is er wetenschappelijk bewijs voor de effecten van de zelfcompassie training?

Kristin Neff en Chris Germer hebben veel onderzoek gedaan naar zelfcompassie. Wat blijkt? Zelfcompassie is bevorderlijk voor ons psychisch en lichamelijk welzijn en voor ons sociale functioneren (MacBeth & Gumley, 2012; Neff, 2012).

Onderzoek toont aan dat zelfcompassie samengaat met:

 • Een verzachtende invloed op de impact van negatieve gebeurtenissen.
 • Meer persoonlijk initiatief
 • Beter omgaan met moeilijkheden
 • Meer verantwoordelijkheid nemen voor eigen acties (ook wanneer die ongunstig uitpakken).
 • Minder angst om fouten te maken of afgewezen te worden.
 • Meer zelfrespect, sympathie en acceptatie van eigen tekortkomingen.
 • Betere zelfzorg en een gezondere eetgewoontes.
 • Verbeterde emotionele intelligentie en beter met emoties om kunnen gaan.
 • Meer positieve emoties, wijsheid, levensgeluk en optimisme.
 • Meer sociale verbondenheid.
 • Gezonder en optimaler functioneren van onze hersenen.
Waar moet ik op letten als ik een online zelfcompassie training kies?

Mindfulness en zelfcompassie lijken de laatste jaren een echte hype en dat zie je in het aanbod en de hoeveelheid ‘wildgroei’. Ook online. Zelfcompassie is namelijk geen beschermde naam en een erg breed begrip.

Kies in ieder geval voor een zelfcompassie trainer die goed is opgeleid. Zelf heb ik naast mijn psychologie opleiding diverse opleidingen, trainingen en retraites gevolgd bij zelfcompassie opleiders als David Dewulf, Frits Koster en Saskia Nefkens. Ik heb zelfs de officiële mindful selfcompassion training mogen volgen bij Kristin Neff & Chris Germer. Beide autoriteit op dit vlak. Maar hoeveel trainingen en opleidingen iemand ook gevolgd heeft, uiteindelijk is het aller belangrijkste dat jij je fijn voelt bij de zelfcompassie trainer.

Daarnaast is het verstandig een online zelfcompassie training te kiezen waar je ook echt interactie hebt met de trainer. Als je een online training compleet zelfstandig moet doorlopen is de kans namelijk erg groot dat je afhaakt of dat je de diepgang mist die het in zich heeft. Kies daarom een online zelfcompassie training die ook echt live en online sessies aanbiedt. Zodat je jouw vragen kunt stellen, de interactie aan kunt gaan en je ervaring elke week kunt verdiepen.

Moet ik eerst een mindfulness training volgen?

Het is wenselijk, maar niet noodzakelijk, om eerst deel te namen aan de mindfulness training.

Door eerst deel te nemen aan de mindfulness training leg je als het ware een fundament van opmerkzaamheid. In de zelfcompassie training worden emoties geraakt, de prettige, maar ook de lastige. Mindfulness kan je helpen om te midden van dit alles aanwezig te blijven. Dit kan voorkomen dat je overspoeld raakt door verwarrende emoties of verstrikt raakt in de verhalen van de innerlijke criticus.

Mocht je de zelfcompassie training willen volgen zonder basis van mindfulness, bespreek dit dan vooraf met je trainer.

Hoeveel tijd moet ik vrijhouden voor de oefeningen?

Na elke zelfcompassie les krijg je een mix van korte en lange meditatie oefeningen op mp3 die naadloos aansluiten op het thema van de betreffende les. De kortste oefening duurt 3 minuten, de langste zelfcompassie meditatie duurt 30 minuten. Als je uitgaat van dagelijks 30-40 minuten oefenen per dag zit je helemaal safe.

Wanneer kan ik beter niet meedoen met de zelfcompassie training?

Het kan zijn dat je midden in een ingrijpende levensgebeurtenis zit, zoals een scheiding, verhuizing of net na een overlijden. Als dat het geval is, adviseren we je om even te wachten met de zelfcompassie training. Als je last hebt van een ernstige, actieve depressie met zware medicatie is het aan te raden dit eerst met je behandelaar te overleggen.

Moet ik klachten hebben om baat te hebben bij zelfcompassie?

De zelfcompassie training helpt bij:

 • Stress
 • Angst
 • Piekeren
 • Veel zorgen om een naaste
 • Depressie
 • Zelfkritiek

Het werkt niet alleen helend als je ergens last van hebt. Het biedt ook uitkomst voor iedereen die op zoek is naar…

 • Zelfacceptatie
 • Verbondenheid
 • Warmte
 • Wijsheid
 • Openhartigheid
 • Levensgeluk
 • Moed
Ik kan er een les niet bijzijn. Kan ik de gemiste les inhalen?

De live en online lessen blijven altijd beschikbaar. Het is dus helemaal niet erg als je er niet live bij kunt zijn. Je kunt vooraf al jouw vragen indienen, Suzan zal jouw vragen beantwoorden in de live sessie die je later op je gemakje (zo vaak als je wil) kunt terugkijken.

Wordt de online zelfcompassie training vergoed?

De zelfcompassie training wordt meestal niet door verzekeraars vergoed. Maar vraag het altijd na. In sommige gevallen is vergoeding mogelijk. Goed om te weten; veel werkgevers zijn tegenwoordig bereid om de training te betalen en hebben daar speciale opleidings- en ontwikkelbudgetten voor beschikbaar. Mocht de zorgverzekeraar niet vergoeden, vraag dan altijd even naar de mogelijkheden bij je werkgever.

Wat als ik het niets vind?

Als de online zelfcompassie training je om welke reden dan ook niet bevalt, dan krijg je binnen 14 dagen na aanschaf gewoon je geld terug. Ik ben er heilig van overtuigd dat de online compassie training zoveel in zijn mars heeft en eigenlijk veel meer waard is dan 297 euro. Eigenlijk zou ik er 497 euro voor moeten vragen, net als in de fysieke training. Het kan je leven daadwerkelijk veranderen. Mits je met de juiste commitment aan de slag gaat natuurlijk. Zonder oefening natuurlijk geen effect 🙂

Hoe werkt het als ik me eenmaal heb aangemeld?

Nadat je je hebt aangemeld voor de online training krijg je een mail van Suzan met een betaallink. Zodra je hebt betaald krijg je direct toegang tot de online content en de besloten facebook groep om elkaar te supporten. Je kunt dus al gelijk beginnen met de eerste les. Ook krijg je de planning voor de live Q&A’s met Suzan via ZOOM. In deze live sessies behandelen we het thema van de les. We mediteren. Er is ruimte voor vragen en verdiepende teachings. Zo werken we in 8 weken samen aan meer compassie, vriendelijkheid en wijsheid.

Ik wil nu al beginnen, kan dat ook?

De online training kun je in principe helemaal zelfstandig doorlopen. Dus als je wil kun je gelijk al beginnen met de training, ookal duurt het nog even voor de live sessies ingepland staan.

Stuur gewoon even een berichtje, dan krijg je de betaallink en kun je gelijk aan de slag.

Als je direct start, kun je met de volgende live rondes meedoen om al je vragen te stellen. Je hebt dus niet gelijk alle support van mij. Dat is wel belangrijk om te weten voor je zelfstandig start.

ERVARINGEN

Suzan is een mooi en warm persoon. Ik heb zowel de online mindfulness als de online zelfcompassie training bij haar gevolgd. Ze is geduldig en neemt alle tijd om dingen uit te leggen of om op het juiste moment een vraag te stellen. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen en ervaar veel meer rust dan voorheen! Ook lach ik meer en zie ik de dingen een stuk minder zwaar in. Heel waardevol ❤️ dank Suzan!

Ilonka

Ik heb onlangs de online zelfcompassie training afgerond. Als ik er op terugkijk vind ik het echt een hele diepgaande training. Suzan heeft de training zorgvuldig opgebouwd, heel precies en mooi vorm gegeven. De oefeningen doen me goed, ik zet daarmee dan toch weer een stap naar meer zelfcompassie en ook compassie naar de ander. Veel van de stof had ik al wel, op net een wat andere wijze tijdens diverse opleidingen, eerder tot me genomen. Toch heeft deze online zelfcompassie training me weer meer verdieping gegeven.

Anne

OVER SUZAN

 

Suzan Oostvogels

Psycholoog, Mindfulness- & zelfcompassie trainer

Ik ben Suzan Oostvogels, eigenaar van het MindfulCentrum. Ik ben niet alleen mindfulness en compassie trainer in de hoogste categorie, psycholoog en coach. Ik heb zelfs de originele Mindful SelfCompassion training gevolgd bij Kristin Neff en Chris Germer.

Door zelfcompassie werd ik onwijs veel milder naar mezelf, en ook naar anderen toe. Ik stond mezelf toe om mens te zijn en niet altijd alles meer perfect te hoeven doen. Wat een verademing. Hierdoor kon ik veel meer zijn wie ik altijd al was. Dat is precies wat ik jou ook gun.

Ik kijk er naar uit om jou in contact te brengen met je hart in deze bijzondere training. Ontmoet ik jou in de volgende online zelfcompassie training?

CONTACT

MindfulCentrum
Binnen Walevest 46
3311 AB Dordrecht

T: 078 203 203 3
E: info@mindfulcentrum.nl

KVK: 57000018
BTW: NL001143456B87

VOLG ONS