ERVARINGEN MINDFULNESS 1-OP-1

Lees hier hoe anderen de individuele trajecten hebben ervaren

Na een aantal vervelende en erg drukke jaren had ik verschillende gesprekken met mijn huisarts. Ik liep mezelf al geruime tijd voorbij en kwam er zelf niet meer uit. Als ik zo doorging dreigde ik in een burn-out terecht te komen. De huisarts adviseerde me een mindfulness training te gaan volgen. Ik had nog nooit van mindfulness gehoord maar ik hoopte dat dit wat voor mij kon zijn omdat ik geen medicijnen wilde gaan gebruik. Ik wilde zelf proberen om iets te veranderen.

Na telefonisch contact met Suzan kon ik snel bij haar terecht om de mindfulness training 1 op 1 te volgen. De sessies met Suzan heb ik als zeer waardevol ervaren. Na elke sessie zag ik bij mijzelf vooruitgang. Ik kreeg weer rust in mijn hoofd en ging ongemerkt weer genieten van de kleine dingen. Ik kwam tot het besef dat ik eigenlijk de hele dag aan het rennen was en mezelf continu opjaagde. Ik ontdekte dat ik meer bezig was met de toekomst en het verleden zonder stil te staan bij het moment van nu. Hierdoor kon ik dus ook niet genieten van mooie momenten, omdat ik alweer met het volgende bezig was.

Thuis en tijdens mijn dag neem ik nu de tijd om te mediteren, waardoor ik de zaken beter kan overzien en structureren. Ik houd zelfs tijd over door mindfulness. Door mijn dag mindful te beginnen geniet ik ook meer van de dag en begin ik niet zo gejaagd meer als voorheen. Eigenlijk is dit het beste medicijn voor mij.

Ik ben elke week met plezier naar de training gekomen en keek na iedere training weer uit naar de volgende. Iedereen kan het zichzelf aanleren door tijd en energie te steken in de mindfulness training. Hier heb je de rest van je leven plezier en profijt van! Suzan, nogmaals bedankt voor jouw inzet en lessen.

Frans, Ondernemer

Door mezelf eerst te verdiepen op het internet naar mindfulness heb ik een mindfulness training gekozen die bij mij zou passen en echt helemaal van deze tijd is. Dat is gelukt bij Suzan. Jong en enthousiast. Eenmaal begonnen sloop de twijfel er in. Is dit wel echt iets voor mij? Nu, aan het einde van de 8 weekse mindfulness training, kan ik alleen maar zeggen dat doorzetten en minimaal 20 minuten thuis je brein trainen je echt verder gaat brengen. Na een week of vijf begon ik namelijk pas echt te merken wat bewust worden werkelijk is.

Eric, Sales Engineer

Suzan heeft me geholpen om mezelf weer terug te vinden. Durven voor mezelf te kiezen en keuzes te maken. Hoe reageer ik in stressvolle situaties en hoe kan ik hier vervolgens beter mee leren omgaan. Ook grenzen stellen kwam hierin steeds weer naar voren. De fijne gesprekken en verschillende (meditatie) oefeningen hebben mij erg geholpen om hier beter mee om te kunnen gaan. Suzan heeft een goed luisterend oor en stelt de juiste vragen op het juiste moment. En dit allemaal op een hele prettige manier, die zeker niet zweverig was maar juist heel fijn.
Al bij de eerste ontmoeting voelde ik me bij haar op mijn gemak en wist ik meteen: “Dit zie ik zitten, op deze manier wil ik hiermee aan de slag”. De wekelijkse training werd voor mij een houvast en de vele oefeningen thuis een routine waar ik nu nog steeds veel profijt van heb. De weken vlogen voorbij en voor ik het wist kwam het einde van de training al in zicht. Ik heb geen moment spijt gehad van deze keuze en zou het iedereen aanraden.
Als vervolg heb ik nog Do-In Yoga gedaan bij Suzan. Voor mij de eerste kennismaking met een vorm van yoga. Ook hier weer de ontspannen fijne sfeer met een heerlijk kopje kruidenthee als afsluiting. Prettige en interessante oefeningen in een fijne omgeving. Als geheel een hele mooie nieuwe aanvulling op mijn manier van leven.
Sofie, Leerkracht

Steeds vaker werd ik opgezogen door een wervelwind van negatieve gedachten. Teveel gedachten die ik geen plekje kon geven porden plagerig in mijn hoofd. Wat wil je met je leven? Waarom heb je geen plan? Waarom ben je nog zo niet succesvol als ieder ander om jou heen? Het waren gedachten die me treiterde en me van de wijs probeerden te brengen. Het lukte ze soms, ik ging ze vaak geloven. Suzan leerde mij dat gedachten niet per se waarheden zijn. Ze leerde me hoe ik kon ontdekken wie ik ben en wat ik voel zonder ze. Je bent immers niet je gedachten. Vanuit dit standpunt begeleidde ze me door een ontdekkingstocht naar mijn passies en ware dromen. Suzan liet me inzien dat ik mijn dromen zelf waar kan maken en dat ik me daarbij vooral niet moet laten belemmeren door een paar hersenspinsels.

Fien, Redacteur

Na ooit een mindfulness proefsessie te hebben gedaan, speelde ik al een tijd met de gedachten om een cursus mindfulness te doen. Echter juist de reden om het te doen (een druk bestaan en een constante race om vrije tijd), weerhield mij ervan om te beginnen. Totdat een vriendin van mij opperde om samen een 1-op-1 sessie te gaan doen bij Suzan. Dit was een mooie “druk op de ketel” voor mij en enigszins sceptisch begon ik, want ook nog een “training” naast mijn werk, opleiding, sport en druk sociaal leven; was dat wel zo’n goed idee?

Wat ben ik blij dat ik de knoop toch heb doorgehakt. De sessies met Suzan waren inspirerend en precies wat ik nodig had, Suzan’s enthousiasme was aanstekelijk. Haar passie voor het vak en constante wil om te leren maakten dat de individuele mindfulness sessies voorbij vlogen. Natuurlijk is het nu de kunst om door te zetten, maar Mindfulness heeft me geleerd wat tijd voor mezelf is. Ontspannen zat er bij mij niet in en op het werk was ik met een constante “ratrace” bezig. De kracht van de geest is sterk, echter je kan deze zelf beïnvloeden en je niet door jezelf gek laten maken.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar Suzan heeft me tijdens de individuele mindfulness training op originele wijze geleerd dit onder controle te krijgen. Door mijn rust te nemen en eerder mijn stresspunten te herkennen ben ik een nieuwe weg ingeslagen die ik hopelijk nog lang kan doorzetten

Kimberley, Manager

Als je denkt “ik leef bewust” dan kan Suzan je tóch inzichten geven die je verder helpen in het leven. Ik heb een individuele mindfulness training bij haar gevolgd en heb veel van haar geleerd. Niet zweverig of saai maar echt van NU! Toen ik begon met de training was ik op zoek naar meer balans, ik kan nu echt zeggen dat ik dat gevonden heb en bewuster in het leven sta. Suzan heeft me geleerd niet te streng te zijn en minder te oordelen. De dingen gaan zoals ze gaan en mijn gedachtes zijn er zoals ze er zijn, en het belangrijkste… ze zijn goed! Mindfulness is een nieuwe way of life die ik iedereen aan kan raden. Ik weet zeker dat eigenlijk iedereen, hoe je ook in het leven staat, hier baat bij heeft

Sandra, Communicatie voorlichter

Ik heb de 8 weken mindfulness training individueel gevolgd bij Suzan. Het prettige daaraan is dat je eigen aandachtspunten kan toepassen tijdens de sessies, zo wordt het nog persoonlijker. Suzan doet zelf mee met de mindfulness oefeningen waardoor je toch met iemand kan praten over je ervaring na de oefeningen. Suzan stelt zich erg open op en straalt een bepaalde rust uit waardoor je je gelijk op je gemak voelt. Tijdens de sessies heb ik geleerd sneller te accepteren, los te laten en daardoor heb ik meer rust. Bedankt daarvoor Suzan!

Evelien, Marketing & Communicatie

Voordat ik wist wat mindfulness en meditatie precies betekende, beschouwde ik dit altijd als vaag of zweverig, aangezien ikzelf een persoon ben die vrij nuchter ingesteld is. Echter nadat ik een aantal mensen had gesproken die mindfulness beoefenden, was mijn interesse steeds meer aangewakkerd. Dit waren allemaal leuke, positieve, succesvolle en down-to-earth mensen die helemaal niet in het profiel pasten van meditatie-beoefenaars wat ik eerst voor ogen had. Ik legde voor mezelf de link: ‘Als dit voor hen iets heeft opgeleverd, misschien is het ook van toegevoegde waarde voor mij. Baat het niet, dan schaad het niet right?’

Ik ben samen met een goede vriendin die (net als ik) een drukke, verantwoordelijke baan heeft en continu de balans zoekt tussen privé-werk, een mindfulness training van 8 sessies begonnen bij Suzan. Door de sessie met z’n tweeën te doen was het heel prettig en persoonlijk. Ik kan alleen maar zeggen dat het een verrijking is in mijn dagelijkse leven. Ik ga nu veel bewuster met dingen om, waardoor ik bepaalde zaken beter kan accepteren en ook daarnaar kan handelen. Ook realiseer ik me nog beter wanneer er zich een mooie ervaring voordoet (en kan daar dan ook extra van genieten). Het allermooiste is nog dat ik nog bewuster dichtbij mezelf kan blijven in alles wat ik doe.

Nathalie, Business Consultant

Voor ik aan de individuele mindfulness training met Suzan begon zat ik niet lekker in mijn vel. Ik kon slecht met mijn huidige situatie omgaan en deed er alles aan om dat te veranderen maar het was tevergeefs leek wel. Ik had al zoveel dingen geprobeerd; met mensen gepraat, boeken gelezen en cursussen gevolgd. Het was alsof ik in cirkeltjes rond bleef rennen net zolang tot ik te uitgeput en hopeloos was om nog iets te doen. Ik had erg destructieve gedachte patronen en gewoontes die moeilijk waren om onder ogen te zien, laat staan om te doorbreken.

Ik heb 8 sessies met Suzan een-op-een gedaan. Het fijne daarvan was dat ze de individuele training helemaal op mijn behoefte kon aanpassen. Wat het belangrijkste is wat ik heb geleerd is om te accepteren, vooral mezelf maar ook mijn situatie en mijn gevoelens. Door de acceptatie stopte ik om er zo hard te vechten waardoor er een stuk meer ruimte ontstond en het scheelde mij ook een hele hoop energie en negatieve gedachtes. Vanuit deze positie kon ik ook een hoop loslaten en zien wat er voor mij belangrijk was en wat niet. Doordat je leert om je minder mee te laten sleuren door je gedachtes kan je ook meer je patronen in gaan zien omdat je er van een afstandje naar kan kijken. Hierdoor is het ook duidelijker wat je kan doen om die te doorbreken.

Sinds ik de individuele mindfulness training heb gevolgd sta ik een stuk positiever in het leven en heb ik mezelf een stuk beter leren kennen. Ik heb gemerkt dat de mindfulness oefeningen mij zo veel helpen dat ik ze nog elke dag 20 min even doe en soms nog vaker als me dat lukt. Deze tijd blijkt erg waardevol voor mij te zijn en vanuit deze plek kan ik veel meer constructieve acties ondernemen. Ik kan de individuele begeleiding iedereen aanraden, het is een zeer waardevolle tool die je de rest van je leven kan gebruiken om met jezelf en het leven om te gaan.

Nadja, PhD Student

Zonder een echte probleemvraag te hebben stapte ik met een open mind bij Suzan binnen. Al snel werd ik veel meer bewust van mijn eigen automatische piloot; een enorme eye-opener! Suzan leerde mij om te mediteren, iets wat ik in het begin vooral erg zweverig vond. De eerste weken was het voor mij dan ook moeilijk om iedere keer weer te mediteren. Toch heeft Suzan het voor elkaar gekregen om mij regelmatig te laten mediteren.

Met mijn achtergrond als topsporter besteed ik veel tijd aan de training van mijn spieren. Op een leuke en simpele manier heeft Suzan het zweverige van mediteren voor mij heel praktisch gemaakt. Want zoals Suzan altijd tegen mij zei: “je bewustzijn is net als een spier, om beter te worden moet je die spier trainen net als bij topsport.” Meditatie is de manier om je bewustzijn te trainen! Als topsporter heeft mindfulness mij vooral geholpen om beter te rusten, waardoor ik nog meer uit mijn trainingen kan halen. Bovendien is, door meer in het hier en nu te blijven, het “afzien’ tijdens trainingen en wedstrijden een stuk makkelijker geworden. Ik heb nu meer focus.

De mindfulness training van Suzan kan ik iedereen aanraden. Bewustzijn moet je gewoon ervaren. Inmiddels ben ik verslaafd aan mindfulness 😉

Marc, Topsporter

Staat jouw ervaring hier straks ook bij? Neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken er naar uit je te ontmoeten!