MINDFULNESS TRAINING

Minder stress, meer rust, ruimte en ontspanning

Ben jij ook zo’n drukke doener die zichzelf vaak voorbij rent? Heb jij het gevoel dat er teveel op je bordje ligt? Heb je last van stress, burn-out of spanningsgerelateerde klachten? Draait je drukke piekerhoofd overuren? Slaap je slecht, ben je vaak moe of kun je niet meer echt genieten? Heb je last van angstige of sombere gedachten en gevoelens? Herken jij je in een of meer van deze punten en is het tijd voor een positieve verandering? Doe dan mee met de mindfulness training in Dordrecht.
 

MINDFULNESS =
EVIDENCE BASED

 

De MBSR (Mindfulness Based Stress Reductie) training is een wetenschappelijk bewezen methode om effectiever met stress, burn-out en werkdruk om te leren gaan. Het is een soort mentale conditie training die effectief is bij terugkerende depressies, angstklachten, piekeren, slapeloosheid, chronische pijn, onbeheersbare emoties en stress gerelateerde klachten. 

Mindfulness lost je problemen niet op, maar je leert er anders mee om te gaan. Dat maakt je veerkrachtiger, ook als het leven even tegen zit of lastig is.  Je gaat niet-effectieve patronen doorbreken en ontdekt hoe je bewuster met stress, tegenslag en ongemak om kunt gaan.

Ook als je bewuster wil leven, het beste uit jezelf wil halen en je jezelf persoonlijk wil ontwikkelen is mindfulness iets voor jou!

Train je mentale conditie voor meer rust in je hoofd, je lijf, je leven.

Opbouw mindfulness training

In 8 weken leer je verschillende mindfulness meditatieoefeningen en train je jouw brein intensief waardoor je meer rust, helderheid en ontspanning ervaart. Wekelijks doen we verschillende ervarings- en inzichtsoefeningen en bespreken we een mindful thema zodat je het geleerde, direct na de les, thuis kunt toepassen.

Mindfulness zou je kunnen zien als een mentale conditie training. Door dagelijks 30 minuten te trainen, groeit jouw mentale sixpack, en ben je er vaker bij met je aandacht. Mindfulness helpt je te vertragen en meer in het hier en nu te leven. Je leert stil te staan in het moment en bewuster te worden van wat je doet, denkt en voelt. Doordat jouw mentale sixpack gedurende de training groeit, leer je jezelf en jouw automatische stresspatronen beter kennen.

Door uit je automatische piloot te stappen kun je bewuste, frisse keuzes maken en jouw destructieve patronen (in denken en doen) doorbreken. Zo werk je in 8 weken naar meer rust, ruimte en richting in je leven.

Thema’s per week

RESULTATEN
MINDFULNESS
TRAINING

Je hebt minder stress
Je piekert minder
Je zit lekkerder in je vel
Je geniet meer van dit moment
Je kunt je beter ontspannen
Je ervaart meer rust
Je slaapt beter

Je leert milder naar jezelf te kijken
Je gaat bewuster met uitdagingen om
Je zelfvertrouwen neemt toe
Je kunt je beter concentreren
Je wordt effectiever
Lichamelijke klachten nemen af
✓ Je staat in je kracht

Waarom kiezen voor ons?

Praktisch

Vergoeding

Onze werkwijze is praktisch, persoonlijk en 100% vrij van geitenwollensokken.

Zowel Lotte als Suzan zijn beide opgeleid tot psycholoog en gecertificeerd tot de hoogste categorie mindfulness trainers bij de VMBN waardoor vergoeding mogelijk is.

Hierdoor weet je zeker dat je goed begeleid wordt en kun je een hoogwaardige, degelijke en inspirerende mindfulness training verwachten.

Tijdsinvestering

8 groepsbijeenkomsten van 2,5 uur
30 minuten per dag oefenen
 
Kleine groep
Min 4 en max 10 deelnemers
 
Kosten
€ 497- *
Inclusief tel. intake, 8 sessies, inspirerend werkboek en oefeningen op mp3
 

Aanvullende zorgverzekering
Vaak wordt de training (gedeeltelijk) vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar of kijk op ZorgWijzer.


Werkgevers/UWV/Arbo
In het kader van duurzame inzetbaarheid en/of persoonlijke ontwikkeling vergoeden werkgevers vaak de mindfulness training.


Mantelzorgers

Informeer bij je zorgverzekeraar of bij je gemeente naar de mogelijkheden.

Startdata

Start Maart 2020
8 Maandag avonden
19:30 – 22:00 uur

9-3, 16-3, 23-3, 30-3
6-4, 20-4, 4-5, 11-5

Kosten: 497*
Trainer: Suzan Oostvogels
Locatie: MindfulCentrum

Start April 2020
8 Dinsdag avonden
19:30 – 22:00 uur

14-4, 21-4, 12-5, 19-5
26-5, 2-6, 9-6, 16-6

Kosten: 497*
Trainer: Lotte Egbers
Locatie: MindfulCentrum

Start juni 2020
8 Maandag avonden
19:30 – 22:00 uur

8-6, 15-6, 22-6, 29-6
6-7, 13-7, 20-7, 27-7

Kosten: 497*
Trainer: Suzan Oostvogels
Locatie: MindfulCentrum

Start Sept 2020
8 Maandag avonden
19:30 – 22:00 uur

21-9, 28-9, 5-10, 12-10
26-10, 2-11, 16-11, 23-11

Kosten: 497*
Trainer: Suzan Oostvogels
Locatie: MindfulCentrum

Start Okt 2020
8 Dinsdag avonden
19:30 – 22:00 uur

27-10, 3-11, 10-11, 17-11
24-11, 1-12, 8-12, 15-12

Kosten: 497*
Trainer: Lotte Egbers
Locatie: MindfulCentrum

Start Maart 2021
8 Maandag avonden
19:30 – 22:00 uur

1-3, 8-3, 15-3, 29-3
12-4, 19-4, 26-4, 10-5

Kosten: 497*
Trainer: Suzan Oostvogels
Locatie: MindfulCentrum

ERVARINGEN

De afgelopen weken heb ik ervaren als prettig en zinvol. Ik merkte dat ik in mijn leven soms te veel mijn best doe en dat dat veel energie kost. Door de oefeningen kon ik het fanatieke meer loslaten en mijn aandacht brengen naar wat ik doe in plaats van altijd maar weer een paar stappen vooruit zijn. Ik heb al meer cursussen gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling maar deze cursus blonk uit in eenvoud, lichtheid en het besef dat ik al goed ben zoals ik ben.

Tijmen, Evenementen organisator

 

De mindfulness training heeft me als ik heel eerlijk ben meer gebracht dan ik had verwacht. Ik heb zoveel inzicht gekregen in mijzelf, kan beter omgaan met stress en durf nu meer voor mezelf te kiezen. De trainingen en mindfulness oefeningen zijn praktisch, leerzaam maar vooral ook leuk! De rust en het enthousiasme van Suzan zorgden ervoor dat ik graag naar de bijeenkomsten ging.

Marieke, Ondernemer

Ik vond het best spannend om naar de mindfulness training te gaan. Maar gelukkig had een collega van me de training al gevolgd bij het MindfulCentrum. Door zijn positieve ervaring en de fijne intake die ik had hakte ik de knoop door en besloot ik er voor te gaan. Zelfs al moest ik vanuit Rotterdam komen. Ik heb er geen moment spijt van gehad het was het meer dan waard! Zonder de training had ik er nu heel anders voor gestaan en je weet niet half hoe dankbaar ik hiervoor ben.

Peter, Project adviseur

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is het nou eigenlijk, mindfulness?

De kern van mindfulness is het bewust worden van je automatische patronen in denken, voelen en doen. Als je weet wat er gaande is, heb je de keuze erin mee te gaan of niet. Mindfulness leert je om met meer aandacht (lees: wakker) in het leven te staan, jezelf en jouw patronen beter te leren kennen, uit je automatische piloot te stappen en bewuste, frisse keuzes te maken. Je leert dus niet alleen fris te kijken maar ook fris te handelen.

Is er wetenschappelijk bewijs voor de effecten van de Mindfulness Training?

De afgelopen 35 jaar is er veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de effecten van de 8 weekse mindfulness training. Suzan heeft de grootste wetenschappelijk onderbouwde effecten voor je op een rijtje gezet. Als je de gratis meditatie toolkit op haar website download ontvang je ook een artikel met alle effecten op een rij.

Waar moet ik op letten als ik een Mindfulness Training kies?

Mindfulness lijkt de laatste jaren een echte hype en dat zie je in het aanbod en de hoeveelheid ‘wildgroei’. Mindfulness is namelijk geen beschermde naam en een erg breed begrip. We raden je aan te letten op de volgende twee punten:

  1. Kies een trainer die goed is opgeleid en in ieder geval is ingeschreven bij de VMBN. Trainers met het categorie 1 lidmaatschap zijn echt goed opgeleid, volgen jaarlijks trainingen en opleidingen om bij te blijven en weten echt waar ze het over hebben.
  2. Daarnaast is het belangrijk dat je je vooral ook fijn voelt bij de mindfulness trainer. Het is aan te raden altijd even te bellen of bijvoorbeeld een workshop, yogales of dayretreat te volgen om te kijken of het klikt.

 

Wanneer kan ik beter niet meedoen met de Mindfulness Training?

Het kan zijn dat je midden in een ingrijpende levensgebeurtenis zit, zoals een scheiding, verhuizing of net na een overlijden. Als dat het geval is, adviseren we je om even te wachten met de mindfulness training. Als je last hebt van een ernstige, actieve depressie met zware medicatie is het aan te raden met je huisarts te overleggen.

Moet ik klachten hebben om baat te hebben bij mindfulness?

De mindfulness training werd oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen met chronische pijn. Al snel bleek dat mindfulness ook hielp bij andere gezondheidsproblemen zoals angstklachten, depressie, burn-out en stress gerelateerde klachten. Ook als je geen directe klachten hebt kun je de krachtige voordelen van mindfulness meditatie ervaren. Mindfulness zorgt voor meer inzicht, helderheid en focus. Niet voor niets dat grote namen als Steve Jobs, Oprah Winfrey en Bill Gates mediteren. Door mindfulness benut je jouw potentieel maximaal en haal je het beste uit jezelf.

Hoe werkt het als ik me eenmaal heb aangemeld?

Nadat je je hebt aangemeld voor de training vindt er een telefonische intake plaats. Daarin maak je kennis met de trainer. Samen kijk je of de training nu voor je past en krijg je de mogelijkheid om te kijken of het klikt en natuurlijk al je vragen te stellen. Voelt het goed, dan gaan we aan de slag. Je ontvangt de factuur en een week voor aanvang ontvang je nog een mail met praktische informatie.

Ik kan er een les niet bijzijn. Kan ik de gemiste les inhalen?

Helaas is dat niet mogelijk. Het kan gebeuren dat je er een les niet bij kunt zijn. Meestal bellen we dan en praten we je bij. Als je meer dan 2 lessen moet missen, dan is het aan te raden om op een ander moment te starten met de Mindfulness Training.

Wordt de Mindfulness Training vergoed?

Ja! Het is mogelijk de training gedeeltelijk of in sommige gevallen helemaal vergoed te krijgen. Hier lees je meer over vergoedingen.

CONTACT

MindfulCentrum
Binnen Walevest 46
3311 AB Dordrecht

T: 078 203 203 3
E: info@mindfulcentrum.nl

KVK: 57000018
BTW: NL001143456B87

VOLG ONS