Wie lief heeft, luistert.

Dit weekend was ik op retraite bij Frits Koster. We deden in tweetallen een oefening in interpersoonlijke mindfulness. Een luister oefening voor de een. En voor de ander een oefening in reflecteren en onderzoeken wat er vanuit de stilte op mocht komen. Door te luisteren, er alleen maar te zijn, ontvangend, observerend, aanwezig vanuit het hart voelde ik zo immense verbinding met de ander. Niet door te spreken. Niet door hard mijn best te doen. Door een interessante vraag te stellen en daarmee onbewust alweer te sturen. Maar gewoon door te zijn. De ander volledig te zien. Inclusief al zijn pijn. Te zien hoe mooi die ander is. Met alle worstelingen. Met alle mooie en met alle minder mooie ervaringen. Gewoon als volledig mens. Wie lief heeft luistert.

Hoe zou het zijn als je een stopt met hard je best doen en gewoon eens echt zou luisteren naar de ander? Misschien dat je dat vandaag eens met je mee mag nemen. Fijne maandag!

***

Voortaan vieren we maandag! Elke maandag een nieuwe mindful quote. Gewoon om je week fris, mindful en vol nieuwe inspiratie te beginnen. Deze quote en meer inspiratie vind je ook op de Facebookpagina en op Instagram. Fijne #MindfulMaandag!

***