Vertrouw op jezelf, je weet meer dan je denkt.

Deze quote doet me denken aan een aantal jaar gelden. Ik wilde zo graag training geven en individuele coachings, maar ik was nog zo onervaren. Ik las elk boek dat los en vast zat. Ik bevond me bijna continu buiten de comfortzone. Ik leerde als een malle en was eigenlijk gewoon heel hard mijn best aan het doen.

Nu een paar jaar later leer ik juist om niet meer zo hard te proberen. Om te vertrouwen op alles wat ik al in mijn rugzak heb zitten. Niet alles tot in de puntjes voor te bereiden, maar juist te vertrouwen op wat zich in het moment als vanzelf aandient. Ik bereid geen coachgesprek meer voor en leer nu veel meer om vanuit het moment te kijken wat zich in mij aandient. Ik ken genoeg. Ik weet genoeg. Ik mag vertrouwen dat vanuit al die wijsheid en ervaring er vanzelf iets mag op poppen in het moment. Dat wat opkomt is namelijk altijd precies wat past. Niet datgene wat ik thuis had bedacht voor ik het gesprek met iemand ben aangegaan. Nee juist wat op dat moment, vanuit verbinding, als vanzelf ontstaat.

Hoe zou het zijn als jij ook meer zou mogen vertrouwen op jezelf. Op alles wat je al weet? Hoe zou het zijn als je dat gewoon eens mee zou nemen en veel meer vanuit flow je werk, je leven, zou leven?

 

***

Voortaan vieren we maandag! Elke maandag een nieuwe mindful quote. Gewoon om je week fris, mindful en vol nieuwe inspiratie te beginnen. Deze quote en meer inspiratie vind je ook op de Facebookpagina en op Instagram. Fijne #MindfulMaandag!

***