Aangenaam! Ik ben Lotte,

.. psycholoog en mindfulnesstrainer. Ruim tien jaar geleden ben ik begonnen in de geestelijke gezondheidszorg als behandelaar. Daar heb ik verschillende opleidingen gedaan en werkervaring kunnen opdoen.

Mijn eerste ervaring met mindfulness is ongeveer zeven jaar geleden; ik werd geraakt door de eenvoud van accepteren van dat wat er is. En tegelijkertijd is dat het moeilijkste wat er is. Mindfulness en meditatie hebben mij gebracht dat ik me

kwetsbaarder durf op te stellen en mezelf kan toestaan om te willen leren in plaats van alles al te moeten weten en te kunnen. Het geven van mindfulnesstrainingen zie ik als een cadeau aan een ander, maar tegelijkertijd ook aan mezelf. Het houdt mij scherp in mijn eigen proces, cultiveert compassie naar anderen en mezelf, maar het is bovenal prachtig en dankbaar om mensen te mogen begeleiden op hun eigen pad naar het hier en nu, gewoon zoals het is.

“Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen. Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen. Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien”

– Franciscus van Assisi

Opleidingen

Doctoraal Klinische Psychologie – VU
Gezondheidszorgpsychologie – SPON
Cognitieve gedragstherapie VGCt – CCD
Mindfulnesstrainer – Centrum voor Mindfulness Den Haag
Mindfulnesstrainer – CVM

 

Registraties

Psycholoog NIP –lidnummer 226762
BIG-register – registratienummer 29913578325
VGCT – nummer 204511
VMBN cat 1 trainer – lidnummer 20181141