VERHALEN

Lees hier de echte verhalen van anderen die meegingen op retreat naar Ibiza

Ik hoopte dat deze retreat op Ibiza me rust zou brengen. Een onderbreking in mijn drukke leven en ook dat het belangrijke vragen zou beantwoorden. Vragen over hoe leef ik eigenlijk? De keuzes die ik maak, zijn dat goede keuzes? Doe ik nog wel de juiste dingen? In mijn leven maak ik te weinig ruimte om hier echt bij stil te staan. Door nu de tijd te nemen op deze retreat gunde ik mezelf om stil te staan bij die essentiële dingen in het leven.

Vooraf zag ik een beetje op tegen het alleen naar Ibiza reizen. Ik had nog nooit alleen gereisd. Dat vond ik best wel spannend. Gelukkig werd ik opgehaald op het vliegveld van Ibiza. Dit voelde heel vertrouwd en fijn.

Deze retreat was echt een moment van rust. Een pas op de plaats op een bijzondere locatie op Ibiza. Ik ben door deze retreat tot enorm waardevolle inzichten gekomen en ik heb er zelfs nieuwe vriendschappen aan over gehouden. Dit had ik van te voren echt niet gedacht.

De heerlijke maaltijden van Hugo zijn me echt bijgebleven. De prachtige locatie waar we zaten. Alle dingen die we hebben meegemaakt vond ik echt indrukwekkend. Vooral ook de liefdevolle aandacht van Suzan. De warmte die ze uit droeg. De echtheid er van. Dat kon ik echt voelen. Het is echt heel erg welgemeend. Authentiek en uit haar hart.

Het klopte gewoon helemaal. Suzan heeft echt goed nagedacht over alle praktische details. De aandacht voor de bijzondere locatie, het eten en het complete programma, maar bovenal de aandacht die ze besteed aan ieder individu in het bijzonder.

Dit is écht wel een plek om tot rust en inzicht te komen.

Chames, Psycholoog

Retreat gast 2018

Ik was op zoek naar rust. Door gezondheidsklachten besefte ik dat ik mijn leven echt op een andere manier invulling moest geven. Ik heb altijd hard en veel gewerkt. Ik wist dat het anders moest. Maar hoe dan ook raakte ik toch steeds weer in die snelheid, rush en stress van iedere dag. Toen ik om 9 uur ‘s avonds weer aan het werk was kwam het besef dat ik nu echt verkeerd bezig was. Straks staat er op mijn grafsteen: ‘Karin heeft gewerkt’.

De mindfulness en yoga retreat op Ibiza heeft me zo enorm goed gedaan. We verbleven op een prachtige plek en alles was zo compleet. De verzorging. Het programma. Ik heb veel van het eiland gezien en wist niet dat Ibiza zo mooi was. Ook heb ik hele mooie mensen ontmoet. Dit vond ik in het begin ook best spannend gezien ik eigenlijk best een einzelganger ben. De groep was zo prettig, open en respectvol. Dit heeft echt bijgedragen aan mijn proces. Ik heb me kwetsbaar opgesteld en voelde me volledig geaccepteerd zoals ik ben.

Wat ik zo fijn vond aan de retreat week is dat ik een week helemaal verwend werd. Thuis ben ik altijd veel aan het zorgen. Voor mezelf. Maar ook beroepsmatig in mijn werk met cliënten. Ik hoefde me deze week helemaal geen zorgen te maken. Alles was zo compleet en goed geregeld. Van het moment dat we aankwamen tot het moment dat we vertrokken. Ik kon me hierdoor helemaal overgeven aan het proces.

Wat ik merk is dat ik door de retreat op Ibiza echt een stuk relaxter ben. Ik heb gewoon niet meer zo’n haast. Ik voel eindelijk weer rust, vertrouwen en ook warmte. Ik weet dat ik heel veel warmte en liefde in me heb. Het was alleen soms lastig om dat er uit te laten komen. Dat kwam vooral omdat ik jaren zo druk was en alleen maar aan het werk. Ik nam geen tijd voor anderen, laat staan voor mezelf. Ik had een muurtje om me heen gebouwd.

Door de mindfulness en yoga retreat merk ik dat ik zo veel liefdevoller en warmer ben geworden. Naar anderen en ook naar mezelf. Ik heb die praktische handvatten gekregen om elke dag mijn rust te bewaren én veel meer te genieten. Om dicht bij mezelf te blijven, ook op uitdagende momenten in mijn werk. Ik ben zo blij dat ik mezelf deze retreat op Ibiza gegund heb. Het is een hele mooie en bijzondere ervaring geweest die niemand mij afneemt.

Karin, Zorgprofessional

Retreat gast 2018

Voorafgaand aan het retreat op Ibiza had ik wel wat vragen. Hoe zou de groep zijn? Kan en mag ik mezelf zijn? Hoe zou ik het vinden om een week zonder koffie en alcohol te leven en vegetarisch te eten? Maar dat is allemaal reuze meegevallen en goed gegaan. Het was een hele bijzondere en intense week op een prachtig eiland.

Ik vond het bijzonder en fijn om in de ochtend stil en op jezelf te zijn terwijl je toch samen met de groep bent. Dat gaf enorm veel rust. Het huis was fantastisch en het zwembad top. Het eten was heerlijk en we hebben hele mooie plekken op het eiland bezocht. Suzan was een hele fijne docent/begeleider. Ze geeft ruimte om zonder oordeel je proces te doorlopen. Door de geborgen- en openheid in de groep heb ik zeker stappen voor mezelf gemaakt, omdat het delen van mijn gevoel en ervaringen leidde tot een stroomversnelling van mijn ontwikkelingsproces. Je komt jezelf tegen maar de zelfreflectie en mindfulness hebben me veel gebracht.

Het was een fijne groep en ik heb echt een top week gehad. De kans is groot dat ik volgend jaar weer mee op retraite ga!

Edward, Finance & ICT director

Retreat gast 2017

Voor mensen die echt tot rust willen komen, zich willen ontspannen en zichzelf beter willen leren kennen, kan ik dit retreat op Ibiza van harte aanbevelen. Ik had al eens eerder een yogaretreat gevolgd, zelfs op Ibiza, maar het retreat van Suzan was vele malen professioneler. Je merkt dat Suzan een psychologische achtergrond heeft waardoor de inhoud heel sterk is en alles goed geregisseerd is. Het totaalplaatje klopte gewoon. Deze reis heeft me veel rust en reflectie gebracht en ik heb geleerd om nog meer voor mijzelf en mijn eigen welzijn te kiezen.

Monique, zelfstandig hairstylist

Retreat gast 2017

De Ibiza Retreat was een waanzinnige ervaring waar ik nog steeds in mijn dagelijks leven veel aan heb. Ik had niet verwacht dat het me zo veel zou brengen.

Vooraf vroeg ik me af of ik wel in de groep zou passen en of ik wel mee zou kunnen komen met alle yogaoefeningen, maar ik heb van Suzan geleerd dat het daar helemaal niet om gaat. Ik had vooral verwacht dat ik me tijdens dit retreat zou kunnen ontspannen en lol kon maken, maar er is veel meer gebeurd. Er is veel aangeraakt in mijzelf, ook oude stukken waarvan ik dacht dat ik ze al verwerkt had. Wat dat betreft was deze reis echt een opfriscursus van alles wat ik in het verleden al had geleerd, maar wat toch stiekem weer een beetje weggezakt was. Ik ben weer bewust van mijn grenzen, probeer deze meer aan te geven en goed voor mezelf te zorgen.

Alles was heel liefdevol, we zijn echt in de watten gelegd. Het was een mooie week met een goede combi tussen yoga en mindfulness. Het eten was heerlijk, ik voelde me daardoor zo goed die week, zo gezond. Als het me lukt, ga ik volgend jaar weer mee!

Ingrid, Sales engineer

Retreat gast 2017

Het intieme sfeertje van de retraite op Ibiza vond ik vooral erg fijn. Je kon zijn wie je was en het maakte niet uit hoe goed of minder goed je in yoga was.

Er is veel losgekomen bij mezelf tijdens deze mindfulness en yoga week op Ibiza. Dingen waar ik na de retraite mee verder ben gegaan om die uit te zoeken en weer een plaatsje te geven. De liefde voor mezelf is weer terug en de relatie met mijn partner en vrienden zijn echt veel beter. Ik voel me nu ook weer een stuk rustiger. Daarom kan ik deze week ook aan alle mensen aanraden die zichzelf even kwijt zijn, om de liefde voor jezelf weer terug te vinden.

Het was heerlijk, persoonlijk, het verblijf was super, de mensen en de energie was fijn en natuurlijk was Suzan ook heel goed. Ik heb genoten van de gezelligheid, het eten en heb mijn eigen kracht en levensvreugde weer teruggevonden en daar ben ik heel dankbaar voor.

Mascha, Rijschoolhouder

Retreat gast 2017

In mijn dagelijks leven kies ik te weinig voor mezelf. Het boeken van deze retraite week vond ik dus ook wel lastig: kan ik mijn gezin wel achter laten / kan ik wel extra vrij krijgen van mijn werk / is het wel handig met de komende verhuizing in het vooruitzicht?

Ik heb toch geboekt en er geen moment spijt van gehad! Het was echt een overwinning en het maakte me echt happy om voor mezelf te kiezen. Vooral de uurtjes in de ochtend die we in stilte doorbrachten vond ik heel fijn. Het zorgde ervoor dat ik heel diep ging met mijn gedachten en had veel ingevingen tijdens deze stilte momenten, terwijl ik er van te voren juist erg tegen opzag. Ook heb ik erg genoten van de mindful wandeling die we gemaakt hebben, iets wat ik thuis ook vaker wil gaan doen: gewoon simpel wandelen.

Ik heb deze retreat week op Ibiza heel veel geleerd over yoga en wat het met mijn lijf doet. Ik kan deze mindfulness en yoga retraite dan ook aan iedereen aanraden die toe is aan een overdosis rust, maar ook als je verdieping in jezelf én in yoga zoekt. Volgend jaar wil ik zeker weer mee!

Priscila, Saloneigenaar

Retreat gast 2017

Niks dan lof voor deze mindfulness en yoga retraite op Ibiza! Het is een super week geweest, alles was heel goed geregeld zowel het inhoudelijke programma van Suzan als ook de catering door Hugo en Leonie. Wat ik fijn vond was het gevoel van vrijheid dat ik heb ervaren. We konden tussen het programma door makkelijk op pad en ons eigen gang gaan. Daarnaast vond ik het programma erg afwisselend en uitdagend. Ik heb stil gestaan bij de dingen die ik belangrijk vind en ben ook uit mijn comfort zone gegaan. Vaak heb je achteraf spijt van de dingen die je niet hebt gedaan. Een reden te meer om de stap gewoon te zetten en ervoor te gaan. De stilte momenten zijn me ook heel goed bevallen. Je wordt daardoor gedwongen om bij jezelf te blijven. Deze week is een cadeau voor jezelf, om bewust uit je drukke leven te stappen en van een afstandje naar je leven te kunnen kijken.

Monique, Jurist

Retreat gast 2017

Lieve Suzan & Hugo, Dank jullie wel voor dit prachtig mooie retreat op Ibiza. Het was magie voor de ziel en het hart. Ons hart is zo aangenaam verblijd met fijne yogalessen, overheerlijk eten en dat allemaal op een prachtig eiland. Wat hebben jullie ons mooie plekjes laten zien, voelen en ervaren. Dus dank, dank, dank voor jullie hartelijkheid en warmte. Dat jullie nog maar heel lang op deze aarde mogen rondwandelen. Alle goeds en liefs van ons.

Jolanda & Sharda

Retreat gasten 2016

Ik zocht een plek waar ik kon ontspannen, plezier kon ervaren maar ook een reis met verdieping op persoonlijk vlak. Ik had nog nooit iets gedaan met yoga en mindfulness. Maar het retreat programma op Ibiza sprak me heel erg aan. Als ik het dan doe dan wil ik het ook goed doen. Ik heb Suzan gesproken en het voelde goed vanaf het allereerste contact.

Toen we bij de finca aankwamen en daar rondliepen dat weet ik nog heel goed. Ik was ontroerd door hoe mooi het allemaal was. Het klopte helemaal. Alles. De omgeving. De kamer. Het programma. Het team. Aan alles was veel zorg en aandacht besteed. Dat raakte mij.

De combinatie van de yoga en mindfulness en de vragen, de opdrachten, die je aan ons meegaf zorgden voor meer verdieping in mezelf en ook ruimte om te kunnen werken met bepaalde emoties waar je in de hectiek van de dag gewoon geen tijd voor maakt. Deze retreat was echt tijd voor mij.

Naast het inhoudelijke programma hebben we ook veel van het eiland gezien. De moeite die jullie ook deden om ons alle mooie plekjes van Ibiza te laten zien en ervaren. We hebben op verschillende plekken gemediteerd en yoga gedaan. Het was heel bijzonder. De retreat heeft mij geraakt op een diepere laag in mezelf.

Ik voel meer rust en balans, met alles wat er op me afkomt. Ik ben in staat om dicht bij mezelf te blijven, te ervaren wat goed voor me is en daar keuzes op te maken. Wonderlijk dat het zo werkt. Ik had dat van te voren nooit gedacht. Ik hoorde weleens mensen die zeiden over yoga en mindfulness wat het hun bracht, dan dacht ik nou ja het zal wel, maar ik ervaar nu ook dat het zo is.

De retreat heeft mij vreugde, blijdschap, ontspanning en rust gebracht. Daarnaast ervaar ik meer verbinding. Verbinding met mezelf, elkaar en het grotere geheel. Deze reis staat echt op mijn lijstje bijzondere ervaringen. Het was fantastisch en compleet.

Anita, Therapeut

Retreat gast 2018

Als dit iets is wat ik altijd al heb willen doen, waarom doe ik dan niet gewoon? Met die gedachte heb ik de retreat op Ibiza geboekt. Ik had nog nooit aan yoga gedaan en wist er helemaal niets van af. Maar ik voelde dat ik dit heel graag wilde.

Op de retreat kwam ik er achter dat het programma heel zorgvuldig opgebouwd was. Elke dag stond in het teken van een van de vijf elementen. Het is niet zomaar een yogalesje hier en een meditatielesje daar. Alles had met elkaar te maken. Daardoor komt het ook sterker binnen. Ik denk dat dat ook ontstaat doordat Suzan psycholoog is. Dus het niet alleen yoga. Niet alleen meditatie. Het gaat over mens-zijn.

De zorgvuldigheid kwam terug in de communicatie, de locatie, het eten en natuurlijk in de lessen. Zo deden we yoga aan het strand met het water element. Ook het hout element herinner ik nog goed. Dit ging over boosheid. Elke oefening die we deden, de tranen biggelde over mijn wangen. Het kwam allemaal op. Ik wist dat het er zat. Dat was ook niet erg. Het was een soort liefdevolle schoonmaak die we deden. Ik was heel erg aan het huilen. Suzan had heel lief een pakje zakdoekjes neergelegd die ik niet had gezien. Ze legde nog even haar hand op mijn schouder. Zo mooi, zo warm. Dat heeft me heel veel gedaan. Na afloop voel je ook, het is helemaal goed zo. Ik was er ook niet door uit evenwicht. Het was heel fijn dat het gebeurde. Bij andere oefeningen kon ik juist weer lol maken. Het was heel mooi in balans op die manier.

Door deze retreat kwam ik ook echt tot bezinning. Ik kwam er achter dat ik de prioriteit in mijn leven anders wil verdelen en meer tijd wil maken voor dingen die ik eigenlijk heel erg belangrijk vind. Dat heb ik ook gedaan. Ik heb mijn rooster omgegooid. Waardoor ik meer tijd heb voor de relatie met mijn vriend. De relatie met mijn kinderen. Dat heb ik echt bewust zo veranderd en daar geniet ik enorm van.

Na de retreat doe ik nog dagelijks de yoga oefeningen. Mijn lichaam reageert daar zo goed op. Ik word zo fijn wakker. Het helpt om me lekker te voelen. Ook merk ik dat ik makkelijker de rust kan bewaren als ik weer in de stress dreig te schieten. Ik voel het nu sneller aan en weet beter wat ik kan doen en wat er nodig is.

Ik heb er zo veel aan gehad. Deze retreat heeft me echt geraakt. Als het iets is wat je eigenlijk altijd al hebt willen doen, gewoon doen!

Miriam, Saloneigenaar

Retreat gast 2018

Ik keek enorm uit naar de yoga retreat van Suzan op Ibiza. Ik was een aantal dagen ervoor al op het eiland met vrienden. De laatste dag, voordat ik alleen de retreat in ging, sloegen de zenuwen toch wel toe. Wat staat me te wachten? Wat ga ik voelen? Straks zit ik daar alleen en vind ik het helemaal niet fijn. Wat dan?! Gelukkig was dit het moment dat ik binnenstapte direct voorbij. Er heerste een bepaalde magie in de groep. Dit maakte het zo enorm fijn en veilig. Ik was daar niet alleen, en kon dat wel zijn als ik daar behoefte aan had.

Het is echt de meest bijzondere ervaring geweest die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb thuis ook nog lang nagenoten van deze reis. De groep, de locatie, de yoga, de begeleiding van Suzan, de goede zorgen van Hugo en Leonie… Alles werd op zo’n liefdevolle en ontspannen manier gedaan. Ik heb veel inzichten opgedaan en hele mooie dingen gevoeld in die week. Veel dingen zijn op zijn plek gevallen. Ik weet nu ook waar de onrust in mijn lijf vandaan komt en dat yoga en meditatie een belangrijk onderdeel zijn om hier mee om te gaan.

Voor mensen die denken: zo’n retreat is echt niks voor mij… Aan deze mensen zou ik het juist aanraden om mee te gaan met deze bijzondere reis. Het is niet zweverig en je hoeft ook geen yogi te zijn. Het is de ultieme manier om even tot jezelf te komen en jezelf de ruimte te geven om even te zijn. Je geeft jezelf echt een enorm cadeau!

Toyah, Marketing specialist

Retreat gast 2017

Wat me enorm aansprak bij het boeken van de retraite week op Ibiza was de combinatie tussen yoga, mindfulness, natuurlijk het eiland Ibiza en het zomerse gevoel dat ik daarbij had. Ik had ook onwijs veel zin om te gaan en een week voor mezelf te hebben met als doel “recharge the battery”.

In het begin vond ik het lastig om met de dynamiek van de andere deelnemers om te gaan, maar al gauw waren we een hele hechte groep. Het was een zeer waardevolle, soms ook confronterende week. Ik ben bewust gaan kijken naar mijn leven en de keuzes die ik maak. Zo wil ik de komende jaren wat dingen veranderen om gezonder (fysiek en mentaal) te leven. De lessen in yoga en mindfulness hebben hier zeker toe bijgedragen.

Ik gun iedereen zo’n week als deze, om bewust afstand te doen van de dagelijkse hectiek en weer een beetje goed voor jezelf te leren zorgen. Alles was zo goed verzorgd en als ik deze retraite een cijfer zou moeten geven dan zou dat toch zeker een 8 of 9 zijn!

Martin, Entrepreneur

Retreat gast 2017

Deze mindfulness en yoga retraite week was een prachtige ervaring. Het was een mooie balans tussen een ‘normale’ vakantie waarbij er ruimte is het eiland te verkennen en innerlijke rust. Ongelofelijk wat zo’n week te weeg brengt onder 10 vrouwen die elkaar grotendeels nog nooit eerder hebben gesproken, de band, het gevoel en de openheid die er vanaf dag 1 was is echt ongekend, dat is dus wat goede begeleiding doet met een groep!

Heel fijn dat je vrijgelaten wordt in wat je wel en niet wilt doen en dat er voor ieder zijn gevoel, emotie en verhaal ruimte is. Het leuke is ook dat de groep echt gemengd was, van mensen die totaal geen yoga, mindfulness en meditatie ervaring hadden tot yoga docenten, ondanks dit gegeven is er voor ieder wat wils en kan iedereen op zijn eigen niveau aan de slag met zichzelf.

Het eten was in een woord geweldig, gemaakt door de vriend van Suzan, Hugo, vegetarische gerechten gemaakt met biologische streekproducten, de (bieten)hummus is zeker een aanrader

Hugo en Suzan zijn een heerlijk stel, altijd behulpzaam, zeer flexibel en meedenkend, daarnaast is Suzan is erg kundig en verstaat ze haar vak goed. De reis is in mijn ogen echt een ronde cirkel, het klopte vanaf het moment dat je opgehaald wordt van het vliegveld en bij de prachtige Finca uit 1930 binnenkomt tot aan de afsluiting aan het einde van de vakantie (ik zal niet verklappen wat de afsluiting is!).

Ik zou iedereen aanraden deze week te gaan beleven. Een ‘life changing experience’!

 

Marloes, Makelaar

Retreat gast 2016

Ik ging dit avontuur blanco in, ooit eens een proeflesje yoga gedaan maar that`s it, nog nooit gemediteerd. Ik had het advies gekregen om mee te gaan op retreat. Opzoek naar rust, opzoek naar mezelf.

Wat was deze retraite week op Ibiza een cadeau aan mezelf…wow… Wat een fijne begeleiding, wat een goede verzorging, eten, drinken, de locatie alles was goed. Het hele retreat programma klopte. De groep mensen was zó fijn, wat voelde ik me thuis bij hun. Je komt jezelf tegen, dat was af en toe heel zwaar, emotioneel, maar het is goed. Door de groep en Suzan voelde ik me opgevangen, begrepen en kon zo veel delen.

Ik ben nog steeds super blij met dit fijne cadeau aan mezelf! Nogmaals bedankt Suzan…dikke knuffel voor jou!

Wendy, Service Support Specialist

Retreat gast 2016

Wat ben je toch een pracht mens! Heel fijn dat ik mocht deel uitmaken van zo’n fijn gezelschap op de Ibiza retraite. Heb ervan genoten en haal er dagelijks nog tips uit. Ik ben een stuk rustiger en relaxter en ik hoop dat ik dit kan vasthouden. Je gaat me terugzien!

Karin

Retreat gast 2016

De mindfulness en yoga retreat op Ibiza omvatte alles wat ik nodig had. Veel rust en een bijzonder samenzijn. Suzan begeleidde de (relatief kleine) groep met veel warmte en wist iedereen dichtbij elkaar te brengen. Ik ben echt nog steeds aan het nagenieten van deze bijzondere week.

Annet, Documentaire maker

Retreat gast 2016

Samen met een vriendin vijf jaar gespaard voor ‘een’ yogareis. Wat hebben wij een geluk gehad dat Suzan haar Mindfulness & Yoga retreat op Ibiza, voor ons op precies het goede moment had georganiseerd! We hebben een mooie, bijzondere en zeer goed verzorgde week gehad. De locatie, de catering, het programma met een combinatie van rust en actie, Suzan en Hugo, het strand, en natuurlijk de fijne yogalessen: alles was verzorgd en kreeg aandacht. Mijn ervaring met meditatie was nihil en door de insteek en de begeleiding van Suzan lukte het mij elke dag een beetje beter om ‘vriendelijk terug te gaan naar mijn ademhaling’.

Gita & Angelique

Retreat gasten 2016

Ga jij komend jaar mee naar Ibiza? We kijken er naar uit om je mee te nemen op een hele bijzondere reis!

Bekijk de retreat pagina of meld je aan en ga mee op reis.

CONTACT

MindfulCentrum
Binnen Walevest 46
3311 AB Dordrecht

T: 078 203 203 3
E: info@mindfulcentrum.nl

KVK: 57000018
BTW: NL029951446B01

VOLG ONS