Hallo! Mijn naam is Helen van Dijk, 

..  en ik wil me graag aan je voorstellen. Want als mindfulness trainer bij het MindfulCentrum zou het zo maar kunnen dat we elkaar tegen komen. Mijn loopbaan begon zo’n 20 jaar geleden als sociotherapeut in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Daarna heb ik verschillende beleids- en managementfuncties vervuld. De laatste jaren heb ik als Projectleider Marketing en Innovatie gewerkt.  

Een aantal jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met mindfulness en werd ik me meer bewust van mijn grenzen, gevoelens en automatische reacties. Hierdoor lukt het me nu steeds beter stil te staan, te luisteren naar mijn gevoel en bewust te handelen. Ik voel me prettiger en meer zelfbewust. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ik heb besloten om me volledig op mindfulness te richten.  

De meerwaarde die ik ervaar door de beoefening van mindfulness inspireert mij bij het geven van de trainingen. Het is mooi om mijn kennis en ervaring te mogen delen met anderen.

Ik werk vanuit oprechte interesse en focus me op het stimuleren van groei bij mensen en organisaties. Door mijn werkervaring ben ik in staat hierin breder te kijken dan alleen mindfulness. Mijn stijl kenmerkt zich door het creëren van ruimte voor eigenheid en reflectie op (eigen) handelen.

Het is voor mij altijd een mooi moment waarop iemand ervaart wat mindfulness voor hem of haar kan betekenen: een verkregen inzicht, een moment van bewustwording of bewust zijn. Het blijft bijzonder om daar getuige van te zijn en aan bij te dragen. 

Even stilstaan.., een hele vooruitgang

Soms is al wat je nodig hebt te vertragen, letterlijk stil te staan, de stilte te zoeken. Om vervolgens bewust weer verder te kunnen.  

Opleidingen 

Basisopleiding Mindfulness trainer MBSR- CVM
Vervolgopleiding Mindfulness trainer MBSR- CVM
Mindfulness for children and adolescents- See True 
Post HBO Bedrijfskunde-Hogeschool Rotterdam
HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening- Hogeschool Rotterdam 

 

Ervaring 

Trainer (categorie 1, VMBN) en coach bij Mindfulcentrum Dordrecht 
en Helen van Dijk Mindfulness
Freelance Procesbegeleider/ Projectleider
Verschillende beleids-en managementfuncties binnen het Sociale Domein en de 
Kinder -en Jeugdpsychiatrie 
Sociotherapeut 

 

 

 

Volg een MINDFULNESS TRAINING bij mij