ZELFCOMPASSIE TRAINING

Bijzondere verdieping na de mindfulness training

Zelfkritiek, stress, schaamte, schuld of een gevoel niet goed genoeg te zijn… Herkenbaar? We vinden het vaak gemakkelijker om compassie (mededogen, liefdevolle vriendelijkheid) te hebben voor anderen dan voor onszelf. Vooral in een wereld waarin de lat hoog ligt en we van onszelf steeds meer verlangen vervallen we vaak in keiharde zelfkritiek. Zit die strenge stem je in de weg en wil je leren milder voor jezelf te zijn, dan is het tijd voor zelfcompassie in je leven.

WAT IS
ZELFCOMPASSIE?

 

Zelfcompassie betekent dat je op precies dezelfde manier naar jezelf kijkt als naar je beste vriend of vriendin. Op momenten dat je het moeilijk hebt, als je faalt, of als iets je niet bevalt aan jezelf.

In plaats van keihard te oordelen en jezelf te bekritiseren voor allerlei tekortkomingen, betekent zelfcompassie dat je vriendelijk en begripvol bent tegenover je fouten en gebreken. Wie heeft er ooit gezegd dat je perfect moet zijn? Gelukkig kan zelfcompassie door iedereen geleerd worden. En het is gemakkelijker dan je denkt!

De zelfcompassie training is ontwikkeld door Kristin Neff en Christoper Germer. Het is een wetenschappelijk onderbouwd trainingsprogramma waarin je leert om met vriendelijkheid, zorg en begrip te kunnen reageren op moeilijke momenten in het leven. Groeiend onderzoekt toont aan dat (zelf)compassie sterk geassocieerd wordt met emotioneel welbevinden, minder angstklachten, depressie en stress. Het versterkt gezonde gewoonten zoals een gebalanceerd voedingspatroon en voldoende beweging en het helpt om persoonlijke relaties te verdiepen.

Voor het ontwikkelen van zelfcompassie heb je een fundament van mindfulness nodig. Daarom is het belangrijk dat je eerst een mindfulnesstraining hebt gedaan, bij ons of iemand anders. Zo werken we in de zelfcompassie training echt aan verdiepende vaardigheden waardoor jij leert om milder voor jezelf te zijn.

De zelfcompassie training begint met een telefonisch kennismakingsgesprek. We bespreken allereerst jouw behoeften, de thema’s die op dit moment voor jou spelen en we kijken of je nog vragen hebt. Voelt het goed? Dan gaan we samen aan de slag.

WAT LEER JE IN DE
ZELFCOMPASSIE TRAINING?

Hoe je dagelijks zelfcompassie kunt beoefenen

Hoe je kunt stoppen zo hard tegen jezelf te zijn

Hoe je prettiger om kunt gaan met lastige emoties

Je verstevigt je acceptatievaardigheden

Jezelf leren motiveren met aanmoediging ipv kritiek

 

Je leert hoe je moeilijke relaties kunt transformeren

Je ontdekt hoe je af kunt stemmen op je hart

Je verstevigt het vertrouwen in jezelf

Je weet hoe je zelf jouw beste leraar kunt worden

Data

April 2018

09-04, 16-04, 23-04, 30-04, 07-05, 14-05, 04-06, 11-06
Trainer: Suzan Oostvogels

Prijzen

Zelfcompassie training € 499 
8 sessies, inspirerend zelfcompassie boek en alle oefeningen op mp3

Pakket: Zelfcompassie training + Coaching € 649
8 sessies, inspirerend zelfcompassie boek, oefeningen op mp3 + 2 individuele coachsessies (twv €198)

Praktisch

Duur:
8 sessies van 19:30 – 22:00 uur

Locatie:
Binnnen Walevest 46, Dordrecht

Deelnemers:
Min 4 / Max 10

Aanmelden:

Wat zou er gebeuren als je wat milder voor jezelf zou zijn?

BEGELEID
WORDEN
DOOR…

 

De zelfcompassie training wordt gegeven door Suzan Oostvogels. Zij is niet alleen mindfulness en compassie trainer in de hoogste categorie, psycholoog en coach. Suzan heeft zelfs de originele Mindful SelfCompassion training gevolgd bij Kristin Neff en Chris Germer en volgde meerdere retraites bij Frits Koster. >>