WORKSHOPS

Inspirerende workshops voor body en mind

Elke maand volg je bij ons bijzondere workshops waarin we dieper ingaan op interessante bewustwordingsthema’s. Workshops over de verschillende facetten van een yoga en mindful lifestyle. Dit zorgt voor verdieping van de gangbare lessen, inspiratie om bewust te leven en uiteindelijk voor balans in body & mind.

WORKSHOP AGENDA 2018

Datum: 02 – 12 – 2018
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: € 25.00

JOURNALING

Sometimes, only paper will listen to you

Journaling is in gesprek gaan met jezelf. Door te schrijven kom je in contact met je innerlijke ik. Tenminste, als je op de juiste manier schrijft. Dat betekent niet dat je woorden op papier zet vanuit je hoofd of gedachten. Maar dat je jou innerlijke stem laat spreken. De woorden rollen dan uit je pen, zonder dat je erover na hoeft te denken.

Je hoeft voor journaling zeker niet mooi, of goed te kunnen schrijven. Je laat juist alle twijfels en onzekerheden los. Het gaat namelijk niet om het resultaat dat je schrijft, maar veel meer om het proces en dat wat er in jou leeft. Alles wat je in de workshop schrijft, blijft voor jezelf. Je deelt het niet met anderen, want wij vinden dat wat je schrijft een stukje is van jou, en voor jou alleen.

We starten de workshop met een geleide meditatie. De meditatie helpt je om uit je kritische en perfectionistische gedachtegang te stappen. Vervolgens gaan we aan de slag met schrijftechnieken waarin we je uitnodigen om naar binnen te keren. De technieken helpen je om dingen die je moeilijk vindt aan het papier toe te vertrouwen. Van je af te schrijven wat je los wilt laten. Maar ook om juist je verlangens naar je toe te schrijven.

Met de schrijftechnieken die je leert kun je thuis verder aan de slag. Het helpt je om duidelijker in kaart te brengen waar je mee zit, en om los te laten wat niet meer voor jou werkt. Een cadeautje dus, en fijne tool voor jezelf!

Datum: 20 – 01 – 2019
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: €25.00

VISUALISEREN

The limit is not in the sky, the limit is in the mind.

Dromen en verlangens, klein of groot. We hebben ze allemaal. Soms weten we heel goed wat onze dromen zijn, en soms zijn we nog naar ze opzoek. In deze workshop helpen we je om in contact te komen met jouw innerlijke wens. We helpen je om je verlangens de ruimte te geven en om ze duidelijker in beeld te krijgen.

We beginnen de workshop met een korte uitleg over de visualisatie techniek. Daarna wordt je meegenomen in een fijne geleide meditatie waarin je contact maakt met het stuk in jezelf waar jouw verlangens zich manifesteren. Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van een eigen visionboard. Hierdoor wordt jouw innerlijke doel, wens of idee duidelijker en meer dan alleen een mooi verlangen.

Visualisatie is een prachtige manier om in contact te komen met je geluk en dromen. De technieken die je in de workshop leert veranderen je state of mind en helpen je om bewuster naar je dromen en doelen toe te leven.

Datum: 03 – 02 – 2019
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: €25.00

NOURISH YOUR BODY & SOUL

To nourish is necessity but to nourish properly is an art

De manier waarop we ons voeden moet in balans zijn met onze emotionele behoeften en lichamelijke inspanningen. Als ons leef en voedingspatroon niet met elkaar in balans is, voelen we dat terug in ons lichaam en onze algehele staat van zijn.

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die lekkerder in zijn vel wil komen te zitten, en zich meer in balans wil voelen. Je leert om jezelf te voeden met geluk, plezier en aandacht!

We beginnen met een aantal voedende yoga houdingen, waarna we leren om te gaan met verschillende soorten honger. Door te observeren en te denken in mogelijkheden leren we hoe we ons werkelijk kunnen voeden, van binnen uit. Vervolgens bespreken we voeding, in de breedste zin van het woord. We kijken naar wat we mentaal en emotioneel nodig hebben om ons goed te voelen. Juist de balans is essentieel voor onze gezondheid en geluk.

Datum: 03 – 03 – 2019
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: €25.00

Breath to Relax

Every breath is a little love note for your body

Voel je je uitgeblust, en heb je behoefte aan rust en ontspanning? De kans is groot, en dat begrijpen we heel goed! We staan allemaal onder steeds grotere spanning en druk in ons dagelijks leven. We voelen ons gestresst en verdwalen steeds maar weer in gedachten met ons malende piekerhoofd. In de Breath to Relax workshop helpen we je om weer op adem te komen.

We geven vaak maar weinig aandacht aan onze ademhaling. We ademen onbewust, en dat is zonde. Want wist je dat onze ademhaling de sleutel is naar ontspanning en levenslust? Wie oefent met Pranayama ademhalingstechnieken (‘Pra’ betekend levenskracht en ‘ayama’ beheersing) leert om te ontspannen en stress om te zetten in levenskracht. Kortom je voelt je lichamelijk en mentaal sterker als je op de juiste manier ademt.

In de workshop gaan we aan de slag met ademhalingstechnieken die ons helpen spanning en stress los te laten. We leren je technieken die je in je dagelijks leven toe kunt passen, als je voelt dat je het nodig hebt. Als je de juiste technieken kort toepast zal je je al snel energieker voelen en beter kunnen ontspannen. Adem je mee?

Datum: 17 – 03 – 2019
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: € 25.00

EIGENwijsheid

Listen to your own inner wisdom

We hebben allemaal een krachtige wijsheid in onszelf. Een innerlijke raadgever. Misschien herken je hem wel. Vaak fluistert hij zachtjes in je oor. Je hoort hem wel, maar toch vind je het nog lastig om ernaar te luisteren.

Dat komt omdat we ons vaak laten leiden door allerlei factoren om ons heen. Bewust, of onbewust. Hierdoor durven we niet te luisteren en te vertrouwen op dit zachte gefluister van onze EIGENwijsheid.

In deze workshop starten we met een half uur yoga. De yoga is erop gericht om alle andere ruis die er door ons heen gaat even uit te zetten, zodat we het gefluister op de achtergrond wat beter kunnen horen. Vervolgens gaan we aan de hand van oefeningen onderzoeken wat onze wijsheid ons te vertellen heeft. Je leert handvaten en tips over hoe je beter naar jezelf kunt luisteren, en dat wat je diep van binnen wel weet ook echt om te zetten naar doen. We leren om lekker eigenwijs te zijn!