WORKSHOPS

Inspirerende workshops voor body & mind

Hoe zou het zijn om een middag voor jezelf te plannen? Om je die middag te laten inspireren met fijne tools en tips die goed zijn voor je body & mind? Hoe zou het zijn om je helemaal te ontspannen en om weer op te laden? Als je dat wat lijkt, dan is een workshop (of workshop pakketje!) iets voor jou. Na het volgen van een workshop voel je je geïnspireerd, ontspannen en weer meer verbonden met je behoeften en verlangens. Zodat je zin krijgt om goed voor jezelf te zorgen!

Bekijk hieronder alle inspirerende workshops die je bij ons kunt volgen. Je kunt los een workshop boeken of kiezen voor een van de workshop pakketjes.Je krijgt dan niet alleen een fijne korting, maar ook een speciaal
ontworpen e-book cadeau.

Datum: 28 – 01 – 2018
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: € 25.00

BREATH TO RELAX

Deep breaths are like little love notes for your body

Voel je je uitgeblust, en heb je behoefte aan rust en ontspanning? De kans is groot, en dat begrijpen we heel goed! We staan allemaal onder steeds grotere spanning en druk in ons dagelijks leven. We voelen ons gestresst en verdwalen steeds maar weer in gedachten met ons malende piekerhoofd. In de Breath to Relax workshop helpen we je om weer op adem te komen.

We geven vaak maar weinig aandacht aan onze ademhaling. We ademen onbewust, en dat is zonde. Want wist je dat onze ademhaling de sleutel is naar ontspanning en levenslust? Wie oefent met Pranayama ademhalingstechnieken (‘Pra’ betekend levenskracht en ‘ayama’ beheersing) leert om te ontspannen en stress om te zetten in levenskracht. Kortom je voelt je lichamelijk en mentaal sterker als je op de juiste manier ademt.

In de workshop gaan we aan de slag met ademhalingstechnieken die ons helpen spanning en stress los te laten. We leren je technieken die je in je dagelijks leven toe kunt passen, als je voelt dat je het nodig hebt. Als je de juiste technieken kort toepast zal je je al snel energieker voelen en beter kunnen ontspannen. Adem je mee?

Deze workshop is onderdeel van het Relax Body & Mind pakketje. 

Datum: 03 – 02 -2018
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: €25.00

NOURISH YOUR BODY & SOUL

To nourish is necessity but to nourish properly is an art

De manier waarop we ons voeden moet in balans zijn met onze emotionele behoeften en lichamelijke inspanningen. Als ons leef en voedingspatroon niet met elkaar in balans is, voelen we dat terug in ons lichaam en onze algehele staat van zijn.

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die lekkerder in zijn vel wil komen te zitten, en zich meer in balans wil voelen. Je leert om jezelf te voeden met geluk, plezier en aandacht!

We beginnen met een aantal yoga houdingen. We leren om onze gewoonten rondom lichamelijke en mentale voeding te observeren. Door te observeren kunnen we bepalen wat er wel en niet goed voor ons werkt. Je leert om je verteringssysteem te ondersteunen. We verteren fysiek voor energie, maar ook mentaal en emotioneel om los te laten wat ons uit balans houdt.

Na de les genieten we van een heerlijke voedende smoothie. Vervolgens bespreken we onze relatie met voeding, in de breedste zin van het woord. We inspireren je met tips en recepten waarmee we ons lichaam op een goede gezonde manier kunnen voeden. Ook kijken we naar wat we mentaal en emotioneel nodig hebben om ons goed te voelen. Juist de balans is essentieel voor onze gezondheid en geluk.

Deze workshop is onderdeel van het Nourish Body & Mind pakketje. 

Datum: 16 – 02 -2018
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 19.30 – 21.30
Prijs: €25.00

YOGA NIDRA

Healing is an art. It takes time, it takes practice, it takes love

Voel je je moe? En lukt het je niet om te ontspannen? Dan is Yoga Nidra precies wat je nodig hebt. Yoga Nidra is een staat van diepe ontspanning. Het betekent bewust slapen. Je beide hersenhelften worden met elkaar in harmonie gebracht waardoor je niet alleen ontspant in je body & mind, maar ook de balans terug brengt in je emoties. Je laat oude patronen los, en maakt ruimte voor nieuwe intenties.

De kracht van Yoga Nidra is het bewust leren om jezelf helemaal te ontspannen. Het lijkt alsof je slaapt, maar toch blijf je bij je innerlijke bewustzijn. Al je zintuigen zet je even tijdelijk uit, alleen je luisteren en voelen blijft alert. Yoga Nidra is ontspanning, die veel verder gaat dan slaap. Wist je dat een uur Yoga Nidra gelijk staat aan 3 / 4 uur normale slaap?

In de workshop Yoga Nidra gaan we deze ‘yogi slaap’ ervaren. We beginnen de workshops met een paar rustgevende yogahoudingen om spanning van ons lichaam los te laten. Door middel van een aandachtoefening, het stellen van een intentie en de ademhaling wordt je begeleidt naar totale ontspanning, de Yoga Nidra slaap.

Deze workshop is onderdeel van het Relax Body & Mind pakketje. 

Datum: 03 – 03 – 2018
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: € 25.00

VISUALISEREN

The limit is not in the sky, the limit is in the mind

Dromen en verlangens, klein of groot. We hebben ze allemaal. Soms weten we heel goed wat onze dromen zijn, en soms zijn we nog naar ze opzoek. In deze workshop helpen we je om in contact te komen met jouw innerlijke wens. We helpen je om je verlangens de ruimte te geven en om ze duidelijker in beeld te krijgen.

We beginnen de workshop met een korte uitleg over de visualisatie techniek. Daarna wordt je meegenomen in een fijne geleide meditatie waarin je contact maakt met het stuk in jezelf waar jouw verlangens zich manifesteren. Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van een eigen visionboard. Hierdoor wordt jouw innerlijke doel, wens of idee duidelijker en meer dan alleen een mooi verlangen.

Visualisatie is een prachtige manier om in contact te komen met je geluk en dromen. De technieken die je in de workshop leert veranderen je state of mind en helpen je om bewuster naar je dromen en doelen toe te leven.

Deze workshop is onderdeel van het Create Body & Mind pakketje. 

Datum: 24 – 03 – 2018
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: €25.00

 

MINDFUL ETEN

To eat is necessity but to eat mindfully is an art

Wist je dat te snel en gedachteloos eten niet goed voor je is? Eten wordt steeds vaker ‘mindless’ omdat we voortdurend afgeleid worden door onze telefoon, computer, werk maar ook onze emoties. We hebben helemaal niet meer in de gaten welke signalen ons lichaam afgeeft. Mindful eten kan je helpen om op een andere manier en met meer aandacht te eten.

Mindful eten is genieten van wat je eet door in het moment te zijn en echt te proeven. Het heeft alles te maken met stilstaan bij wat je eet en waarom je eet. Mindful eten is ook begrijpen wat je lichaam nodig heeft om je gezond en fit te voelen en daar naar te luisteren. Het doel is het opbouwen van een andere relatie met eten, door naar de signalen van je lichaam en hoofd te luisteren.

Met de workshop mindful eten leer je je (eet)gedrag te herkennen en leer je oude gewoontes te vervangen voor meer aandacht bij je eetmoment. Je raakt geïnspireerd en leert allerlei technieken waarmee je aan de slag kunt om stap voor stap je oude eetgewoontes te veranderen.

Deze workshop is onderdeel van het Nourish Body & Mind pakketje. 

Datum: 14 – 04 -2018
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: €25.00

DEAR STRESS LETS BREAK UP

Don’t get so busy making a living, that you forget to make a life

Je herkent het vast wel. Het gevoel dat je van alles moet. Je voelt je onrustig, en weet eigenlijk niet meer hoe je je moet ontspannen. Je lichaam en gedachten staan in een voortdurende stress-stand. Een teveel aan stress zorgt ervoor dat ons lichaam behoorlijk ontregeld raakt. Je raakt uit verbinding, en zit niet lekker in je vel. Hoog tijd dus om die stress-stand uit te zetten!

In de workshop leer je hoe je door middel van ademhalingsoefeningen en yogahoudingen jouw stresslevel kunt verlagen. Ontspannen, en verbinden met je lichaam staan daarin centraal. Ook zoemen we even kort in op wat stress precies is. Hoe het ons lichaam verstoord, en hoe ook emoties effect hebben op stress. Door stress beter te begrijpen ben je beter instaat dit patroon te doorbreken.

In de workshop krijg je fijne tools aangereikt om met meer ontspanning door het leven te gaan. Je ervaart ze al vanaf het moment dat je weer naar buiten loopt. Heerlijk ontspannen je weekend in!

Deze workshop is onderdeel van het Relax Body & Mind pakketje. 

Datum: 12 – 05 – 2018
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: € 25.00

EIGENwijsheid

Listen to your own inner wisdom

We hebben allemaal een krachtige wijsheid in onszelf. Een innerlijke raadgever. Misschien herken je hem wel. Vaak fluistert hij zachtjes in je oor. Je hoort hem wel, maar toch vind je het nog lastig om ernaar te luisteren.

Dat komt omdat we ons vaak laten leiden door allerlei factoren om ons heen. Bewust, of onbewust. Hierdoor durven we niet te luisteren en te vertrouwen op dit zachte gefluister van onze EIGENwijsheid.

In deze workshop starten we met een half uur yoga. De yoga is erop gericht om alle andere ruis die er door ons heen gaat even uit te zetten, zodat we het gefluister op de achtergrond wat beter kunnen horen. Vervolgens gaan we aan de hand van oefeningen onderzoeken wat onze wijsheid ons te vertellen heeft. Je leert handvaten en tips over hoe je beter naar jezelf kunt luisteren, en dat wat je diep van binnen wel weet ook echt om te zetten naar doen. We leren om lekker eigenwijs te zijn!

Datum: 13 – 05 – 2018
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: € 25.00

BREATH TO RELAX

Deep breaths are like little love notes for your body

Voel je je uitgeblust, en heb je behoefte aan rust en ontspanning? De kans is groot, en dat begrijpen we heel goed! We staan allemaal onder steeds grotere spanning en druk in ons dagelijks leven. We voelen ons gestresst en verdwalen steeds maar weer in gedachten met ons malende piekerhoofd. In de Breath to Relax workshop helpen we je om weer op adem te komen.

We geven vaak maar weinig aandacht aan onze ademhaling. We ademen onbewust, en dat is zonde. Want wist je dat onze ademhaling de sleutel is naar ontspanning en levenslust? Wie oefent met Pranayama ademhalingstechnieken (‘Pra’ betekend levenskracht en ‘ayama’ beheersing) leert om te ontspannen en stress om te zetten in levenskracht. Kortom je voelt je lichamelijk en mentaal sterker als je op de juiste manier ademt.

In de workshop gaan we aan de slag met ademhalingstechnieken die ons helpen spanning en stress los te laten. We leren je technieken die je in je dagelijks leven toe kunt passen, als je voelt dat je het nodig hebt. Als je de juiste technieken kort toepast zal je je al snel energieker voelen en beter kunnen ontspannen. Adem je mee?

Deze workshop is onderdeel van het Relax Body & Mind pakketje. 

Datum: 02 – 06 – 2018
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: € 25.00

DETOX YOUR MIND, BODY AND SOUL

Fall in love with taking care of your mind, body & soul

Detoxen, het hoeft volgens ons niet zo radicaal te zijn. Het is juist het tijdelijk versimpelen van ons eet en leefpatroon. We reinigen hiermee onze body en mind en stimuleren onze gezondheid. We komen lekkerder in ons vel te zitten omdat we een momentje van rust en ruimte voor onszelf nemen.

In deze workshop helpen we je op weg om los te laten wat je niet meer nodig hebt. Volgens ons zit de kracht van detox in het creëren van momenten waarin we even versimpelen. Terug naar de basis. Het gaat erom dat je de tijd neemt die jij nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen. We helpen je opweg om je energie en de verbinding met jezelf te hervinden.

We doen een fijne reinigende yoga les. Om ons na de les meer ontspannen en energieker te voelen. Je krijgt een gezond detox proof sapje, met iets lekkers. Daarna leren we je hoe je jouw lifestyle detox proof kunt maken. Je leert hoe je kleine detox momentjes in je dagelijks leven kunt opnemen. Want dat is waar volgens ons de kracht van detox over gaat. Meerdere korte momenten versimpelen. Praktisch. In gedachten, lichaam, leef en voedingspatroon.

Deze workshop is onderdeel van het Nourish Body & Mind pakketje. 

Datum: 08 – 10 – 2018
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: € 25.00

JOURNALING

Sometimes, only paper will listen to you

Journaling is in gesprek gaan met jezelf. Door te schrijven kom je in contact met je innerlijke ik. Tenminste, als je op de juiste manier schrijft. Dat betekent niet dat je woorden op papier zet vanuit je hoofd of gedachten. Maar dat je jou innerlijke stem laat spreken. De woorden rollen dan uit je pen, zonder dat je erover na hoeft te denken.

Je hoeft voor journaling zeker niet mooi, of goed te kunnen schrijven. Je laat juist alle twijfels en onzekerheden los. Het gaat namelijk niet om het resultaat dat je schrijft, maar veel meer om het proces en dat wat er in jou leeft. Alles wat je in de workshop schrijft, blijft voor jezelf. Je deelt het niet met anderen, want wij vinden dat wat je schrijft een stukje is van jou, en voor jou alleen.

We starten de workshop met een geleide meditatie. De meditatie helpt je om uit je kritische en perfectionistische gedachtegang te stappen. Vervolgens gaan we aan de slag met schrijftechnieken waarin we je uitnodigen om naar binnen te keren. De technieken helpen je om dingen die je moeilijk vindt aan het papier toe te vertrouwen. Van je af te schrijven wat je los wilt laten. Maar ook om juist je verlangens naar je toe te schrijven.

Met de schrijftechnieken die je leert kun je thuis verder aan de slag. Het helpt je om duidelijker in kaart te brengen waar je mee zit, en om los te laten wat niet meer voor jou werkt. Een cadeautje dus, en fijne tool voor jezelf!

Deze workshop is onderdeel van het Create Body & Mind pakketje. 

Datum: 22 – 10 – 2018
Locatie: MindfulCentrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: € 25.00

BEGINNERS WORKSHOP

The body benefits from movement, the mind benefits from silence

Ben jij al begonnen aan de eerste stappen op je ontdekkingsreis in de yoga wereld? In deze workshop helpen we je een stukje op weg. We gaan dieper in op wat yoga precies is, wat je op jouw reis kunt tegen komen, en waar hij je naartoe kan brengen.

We leren je om de belangrijkste staande, zittende en liggende houdingen goed uit te voeren. We gaan aan de slag met onze ademhaling, bandha’s (het vasthouden van energie) en meditatie. Ook leer je een serie oefeningen die je zelf thuis kunt beoefenen.

Tot slot kijken we naar hoe je yoga kunt toepassen in je dagelijks leven. Want, wist je dat yoga over veel meer gaat dan alleen de oefeningen op de mat?

Deze workshop is geschikt als je nog geen ervaring hebt met yoga, maar ook als je al wel ervaring hebt maar jouw reis in de yoga beoefening verder wilt verdiepen.