JOURNALING

Sometimes, only paper will listen to you

Journaling is in gesprek gaan met jezelf. Door te schrijven kom je in contact met je innerlijke ik. Tenminste, als je op de juiste manier schrijft. Dat betekend niet dat je woorden op papier zet vanuit je hoofd of gedachten. Maar dat je jou innerlijke stem laat spreken. De woorden rollen dan uit je pen, zonder dat je erover na hoeft te denken.

We starten de workshop met een geleide meditatie. De meditatie helpt je om uit je kritische en perfectionistische gedachtegang te stappen. Vervolgens gaan we aan de slag met schrijftechnieken waarin we je uitnodigen om naar binnen te keren. De technieken helpen je om dingen die je moeilijk vindt aan het papier toe te vertrouwen. Van je af te schrijven wat je los wilt laten. Maar ook om juist je verlangens naar je toe te schrijven.

Je hoeft voor journaling zeker niet mooi, of goed te kunnen schrijven. Je laat juist alle twijfels en onzekerheden los. Het gaat namelijk niet om het resultaat dat je schrijft, maar veel meer om het proces en dat wat er in jou leeft. Alles wat je in de workshop schrijft, blijft voor jezelf. Je deelt het niet met anderen, want wij vinden dat wat je schrijft een stukje is van jou, en voor jou alleen.

Met de schrijftechnieken die je leert kun je thuis verder aan de slag. Het helpt je om duidelijker in kaart te brengen waar je mee zit, en om los te laten wat niet meer voor jou werkt. Een cadeautje dus, en fijne tool voor jezelf!

Datum: 15 – 09 – 2018
Locatie: Mindful Centrum
Trainer: Lorenza dell’Aquila
Tijd: 14.00 – 16.00
Prijs: € 25.00