Vergoeding

Mindfulness vergoed door verzekeraar en werkgever

Er zijn verschillende mogelijkheden om voor een vergoeding van de mindfulness training in aanmerking te komen:
Vergoeding vanuit het aanvullende pakket bij burn-out
Een aantal grote verzekeraars vergoeden de mindfulness training vanuit het aanvullende pakket bij burn-out klachten. Voorwaarden: de MBSR/MBCT moet gegeven worden door een mindfulnesstrainer die VMBN lid categorie 1 is (dat ben ik). Ook moet de je een verwijsbrief van de huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kun je samen met de factuur van de training versturen naar je verzekeraar. Voor meer informatie klik hier.
Vergoeding vanuit de werkgever
Werkgevers zijn vrijwel altijd bereid de kosten van een mindfulness training (of een persoonlijk coachtraject) te betalen. Hiervoor zijn opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar. Vraag altijd bij je werkgever naar de mogelijkheden voor een vergoeding. Ik werk steeds meer samen met werkgevers aan gezonde, mindfulle organisaties en kom dan ook graag in gesprek met je werkgever.
Vergoeding voor mantelzorgers
Menzis biedt mogelijkheden voor vergoeding van de mindfulness training als je intensief betrokken bent bij de verzorging van een naaste. Voor meer informatie klik hier. Vraag de voorwaarden voor de vergoeding goed na. Ik voldoe aan de gevraagde registratie bij de VMBN.