Burn-out herstel

Daar zit je dan. Thuis met een burn-out. Gevloerd door gevoelens van uitputting. Waarschijnlijk heb je eerder wel signalen gekregen maar nooit gedacht dat een burn-out jou zou overkomen. Je bent te lang doorgegaan op je reserve batterij, die nu echt op is. Zowel lichamelijk als emotioneel ben je uitgeput. Je voelt je onrustig. Je hebt last van slaapproblemen, vindt het lastig om je te concentreren. Misschien is zelfs het lezen van dit stuk al een hele opgave.
Je piekert. Bent enorm prikkelbaar en je vergeet met regelmaat dingen. Het loslaten van werk is lastig. Je voelt je schuldig of twijfelt aan jezelf. Je hoofd zit gewoon vol. Ook je lichaam laat het afweten. Je hebt misschien last van je rug, je wordt met regelmaat bezocht door hoofdpijn of je hebt last van maag/darmklachten. Misschien heb je overal onverklaarbare spierpijn of juist last van je gewrichten. Allemaal tekenen van een burn-out.
Je bent niet alleen. 1 op de 7 mensen heeft burn-out klachten.

Burn-outklachten zijn een normale reactie op een abnormale situatie

Door te lang – om welke reden dan ook – je energiereserves aan te spreken, raak je lichamelijk en geestelijk uitgeput. Door de roofbouw die je hebt gepleegd heb je een chronisch stresssyndroom ontwikkeld. Je voelt je niet meer de oude en vraagt je af hoe en misschien zelfs of dit ooit nog goed gaat komen. Ik ga je helpen.

Coaching volgens de CSR methode

In drie stappen kan ik je begeleiden zodat je fysiek en duurzaam herstelt. Geen diepgaand psychologisch graafwerk of zware medicatie. Maar met goede begeleiding, praktische tips en concrete handvatten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Ik coach jou op drie niveaus: lichamelijk, gedragsmatig en mentaal en werk daarbij volgens de CSR methode. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

Werkwijze

De burn-out coaching begint met een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek. Voelt het goed en klikt het, dan gaan we samen aan de slag. Na de kennismaking vul je thuis de ‘vragenlijst stressklachten’ in die we tijdens de intake uitvoerig bespreken. We onderzoeken de aard, oorzaak en ernst van jouw klachten. Op basis van deze uitgebreide intake maak ik speciaal voor jou een plan op maat. In 3 stappen werken we toe naar herstel van je klachten en hervinden van evenwicht.

Stap 1: Stoppen roofbouw

We starten met stoppen. We kijken welke noodmaatregelen nodig zijn om de roofbouw te stoppen, burn-out verschijnselen te verminderen en herstel te bevorderen. Pas als je weer wat energie hebt gaan we naar de volgende stap. Dit is belangrijk omdat er anders te weinig draagkracht is voor de rest van de behandeling.

Stap 2: Werken aan vitaliteit

Na het eerste herstel is het belangrijk inzicht te krijgen in de oorzaken van de burn-out.  In deze fase leer je inzicht te krijgen in je eigen stress systeem en automatische reactiepatronen. Je leert stress signalen herkennen, je grenzen bewaken, ‘nee’ te zeggen en prioriteiten te stellen. We bouwen de fysieke en mentale belastbaarheid stapsgewijs op zodat je weer regie leert nemen over jouw leven.

Stap 3: Geleidelijk re-integreren

In de laatste fase gaan we stap voor stap werken aan terugkeer op werk. Eerst thuis. We beginnen met het oppakken van cognitieve taken. Gaat dat goed, dan kun je ook geleidelijk op het werk weer wat taken op gaan pakken. Ik begeleid je tot je 100% hersteld en gere-integreerd bent op je werk. Uiteraard hebben we ook aandacht voor terugval preventie zodat een nieuwe burn-out niet meer hoeft voor te komen.

Kosten

€ 1799,- ex btw
Incl. kennismakingsgesprek, vragenlijst stressklachten, uitgebreide intake, psycho-fysiologische meting bij een biofeedbacktherapeut, 10 vervolg sessies + 2 terugkoppel momenten met leidinggevende.

In bijna alle gevallen wordt de burn-out coaching vergoed door werkgevers. Burn-out wordt als een beroepsziekte gezien en werkgevers zijn wettelijk aansprakelijk vanuit de Wet Verbetering Poortwachter.

De eerste stap naar herstel

Plan een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek met me in. We onderzoeken samen of het klikt en of ik je verder kan helpen zodat je op een fijne manier begeleid wordt tijdens je herstel. Via deze link kun je gelijk in mijn agenda een telefonische afspraak inplannen om kennis te maken!

Over Suzan

Als psycholoog en coach heb ik me de laatste jaren meer en meer verdiept in burn-out en stress gerelateerde klachten. In de trainingen en yogalessen die ik gaf zag ik veel mensen die tegen een burn-out aan zaten, of er midden in. Er bleek enorme behoefte aan duidelijke richtlijnen en praktische begeleiding tijdens het (h)erkennen en herstellen van een burn-out. Ik heb me daarom bijgeschoold tot CSR coach zodat ik je vanuit een stevige basis en met liefde kan ondersteunen naar duurzaam herstel.