BURNOUT PREVENTIE

Voorkom erger en maak stappen zodat jij niet uitvalt

Voel je je gespannen? Kom je om in het werk en hoe hard je ook je best doet, is je to-do lijst nooit af? Schiet je privéleven er bij in? Slaap je de laatste tijd slecht of ben je continu gehaast? Heb je last van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, schouder of rug klachten? Of merk je dat je je niet meer zo goed kunt concentreren? Dat er weinig werk meer uit je handen komt en je het gevoel hebt dat je steeds een tandje bij moet zetten om te ‘leveren’? Tijdens het burn-out preventie traject ontdek je of je je in de gevarenzone bevindt om burn-out of overspannen te raken en krijg je concrete handvatten om je balans te herstellen en erger te voorkomen.

STRESS =
EIGENLIJK GEZOND

Een goed werkend stress systeem is nodig om je lekker te voelen en om goed te kunnen functioneren, zowel op het werk als privé. Je komt pas in de problemen wanneer je chronisch onder druk staat en/of zorgt voor te weinig herstel na (in)spanning. Beginnend met vage klachten, kan een chronisch hersteltekort uitgroeien tot een ernstige burn-out met een scala aan lichamelijke en psychische symptomen die niet meer vanzelf overgaan.

Als je doorwerkt terwijl je op het randje zit, loop je de volgende gevaren:

✓ Je moet steeds langer doorwerken om dezelfde resultaten te behalen omdat je jezelf steeds meer uitput. Met minder en minder energie vraag je jezelf dus op gelijk niveau te blijven presteren. Hierdoor wordt het hersteltekort steeds groter en kom je in de negatieve spiraal van stress terecht.

✓ Bij aanhoudende stress gaan je hersenen anders werken waardoor het steeds lastiger wordt om op tijd te stoppen en hersteltijd te nemen. Het wordt steeds moeilijker je grenzen aan te geven en je kunt steeds minder goed helder nadenken.

✓ Je laat steeds meer leuke en ontspannende activiteiten schieten om maar af te maken wat er ‘moet’, waardoor je jezelf nog meer vastzet in de negatieve spiraal van stress.

✓ Je raakt verslaafd aan de kick van maar doorgaan. Dat voelt beter dan rust nemen, want dan voel je je onrustig en ga je pas echt voelen wat er met je aan de hand is.

✓ Als je je kop nog langer in het zand steekt ligt de kans op een stevige burn-out op de loer. Je kunt helemaal niets meer, simpelweg omdat je lichaam niet meer kan. Klachten variëren van sterke vermoeidheid, slapeloosheid, spanning, hoofd- en spierpijn, concentratieproblemen en geheugenverlies, labiliteit, opgefoktheid, angst en somberheid. In sommige gevallen kunnen de klachten door de lange roofbouw zelfs nooit meer volledig herstellen(!).

WERKWIJZE
BURNOUT
BEGELEIDING

Niemand wil in een stevige burn-out belanden. Als je merkt dat je stressklachten serieus worden en je komt er zelf niet uit dan is het de hoogste tijd om aan de bel te trekken. Het burn-out preventie traject start met een telefonische kennismaking. Klikt het en voelt het goed, dan gaan we aan de slag.

Om goed in kaart te brengen waar je nu werkelijk staat en wat er nodig is om het tij te keren, beginnen we met de zogenaamde Energy Check-up. Dit bestaat uit de gevalideerde vragenlijst, een uitgebreide intake, een rapportage met concrete adviezen en een coachgesprek.

Na de Energy Check-up bepalen we samen hoeveel sessies er nodig zijn. Dit is afhankelijk van de aard en stevigheid van jouw stressklachten. We gaan er van uit dat je gewoon aan het werk kunt blijven. Met praktische tips en concrete aanpassingen zorgen we ervoor dat je de roofbouw stopt, dat je de balans weer herstelt en gewoon weer lekker kunt werken.

Hoe zou het zijn als je weer lekker in je vel zou zitten?

Data

Tijdstip & Data 
Laten we samen kijken naar een passend moment.

Prijzen

Energy Check-up €499
Inclusief: kennismakingsgesprek, vragenlijst stressklachten, uitgebreide intake, coachsessie en een rapportage met een voorstel voor jouw vervolgtraject.

Praktisch

Duur:
Gesprekken duren 60 min
Locatie:
Binnen walevest 46, Dordrecht
Aanmelden:
In bijna alle gevallen worden de burn-out preventie trajecten vergoed door werkgevers.

Werkgevers zijn wettelijk aansprakelijk vanuit de Wet Verbetering Poortwachter.

BEGELEID
WORDEN
DOOR…

 

Alle burn-out preventie trajecten worden begeleid door Suzan Oostvogels. Zij is eigenaar van het MindfulCentrum, psycholoog en geregistreerd CSR coach. Suzan begeleid je liefdevol en professioneel zodat jij een stevige burn-out voorkomt. >>